Ispiši ovu stranicu

Kako se uspješno riješiti mamurluka nakon konzumiranja vina

Vino ima različite okuse i svima nam odgovara neka druga vrsta, ali ono što je svima jednako jeste mamurluk koji na red dolazi jutro poslije. Stranica Wine Folly prenosi nekoliko savjeta kako se uspješno riješiti glavobolje, mamurluka i malaksalosti od vina.

Prva stvar koju možete pročitati u bilo kojem tekstu za liječenje mamurluka jeste da jutro poslije pojedete nešto masno što bi trebalo upiti alkohol iz organizma. Međutim, to nije slučaj kod vina te se čak preporučuje izbjegavanje masne hrane cijeli taj dan.

Iako ne zvuči logično, stručnjaci preporučuju da se noć nakon konzumiranja dosta vina probudite relativno rano. Ovaj savjet opravdavaju činjenicom da što se prije organizam probudi, prije će započeti proces oporavljanja.

Jedna od najbitnijih stvari koju trebate piti jeste voda. Čim ustanete otiđite do česme i popijte dvije čaše vode, te je također preporučljivo uzeti tabletu protiv glavobolje. Ukoliko se odlučite za tabletu, učinite vašoj jetri uslugu i uzmite manju dozu jer ona već radi punom parom da svari alkohol koji ste popili noć prije.

Ako osjetite mučninu, pomiješajte kašičicu sode bikarbone sa čašom vode, ovo će smiriti želudac i smanjiti vašu osjetljivost na mirise. Također je veoma preporučljivo izbjegavati kafu, te konzumirati vruću vodu ili biljni čaj umjesto toga.

Morate se aktivirati, šetajte najmanje pola sata. Naravno da niste u mogućnosti trenirati dok ste mamurni, ali i najmanja aktivnost kao što je hodanje pokreće krv da brže izbacuje toksine.

Rano ujutro se istuširajte mlakom vodom, ali nemojte koristiti jake sapune. Ovo će vam pomoći da započnete dan osjećajući se svježije.

Ako nemate obaveza, ostatak dana iskoristite za opuštanje u kući te pokušajte napraviti popodnevnu drijemku koja će pomoći vašem organizmu da se u potpunosti odmori i spremi za ostatak dana.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće