Ispiši ovu stranicu

Ove namirnice sprječavaju žudnju za šećerom

Umanjite nepotrebnu želju za šećerom tako što ćete jesti ove namirnice.

Avokado

Osim što ćete obogatiti svoju ishranu zdravim mastima, ako pojedete kremasti avokado nekoliko sati poslije ručka, možete smanjiti želju za šećerom. Ako vam pola svježeg avokada ne zvuči kao najbolji izvor, pokušajte da pospete malo soli i iscjedite limun na vrhu, ili ga namažite na parče tosta. Vodite računa da hljeb ne sadrži šećer.

Fermentisana hrana

Možda će vam se učiniti da je ovo čudan izbor, ali fermentisana hrana, kao što je kiseli kupus, kefir i kombuha mogu da vas “drže podalje” od šećera. Tajna je u jakom i pikantnom ukusu koji će zadovoljiti vaša čula na isti način kao i šećer, a probiotici i prebiotici koje sadrži fermentisana hrana mogu pomoći u smanjenju želje za šećerom, pokazalo je jedno istraživanje..
Puter od badema

Ako pak želite nešto slatko, uzmite kašiku bademovog putera poslije ručka. On sadrži zdrave masti i proteine koji će vas držati sitim satima. Badem je prirodno sladak, tako da je najbolje potražiti nezaslađen bademov puter.

Nekoliko kockica crne čokolade

Ako želite zadovoljiti vaše želje za šećerom, pokušajte da jedete nekoliko kockica tamne čokolade. Najbolje je da tražiti čokolade sa sadržajem kakaoa od 70 posto i više i provjerite deklaraciju. Ako je moguće, najbolje bi bilo da izaberete čokoladu koja sadrži manje od 5 grama šećera po obroku.

Čija puding

Vlaknasto sjeme čije će vas zasititi i eliminisati želju za šećerom. Možete da napravite sopstveni puding tako što ćete pomiješati 1 do 2 kašike sjemenki čije s kokosovim mlijekom i pustite da odstoji preko noći.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće