Ispiši ovu stranicu

HLJEB DRŽITE NA POGREŠNOM MJESTU U KUĆI

Ostavite ga OVDJE i bit će uvijek svjež

Držite li i vi hljeb na ovom mjestu...

Bilo da ga držite u korpici za hljeb ili na kuhinjskom pultu, u svakom slučaju griješite. Jer, hljeb može da vam traje mnogo, mnogo duže od jednog dana ukoliko znate gdje treba da ga stavite, a to je većini nas najnelogičnije mjesto od svih.

hljeb

U pitanju je frižider ili čak i zamrzivač.

Naime, izvještaj na temu istraživanja hrane i njenog skladištenja koje je sproveo univerzitet u Nebraski pokazao je da će hljeb, gdje god ga držali, ukoliko je na sobnoj temperaturi, propasti za najduže nedelju dana, a često i kraće.

Time se šansa da se buđ pojavi na hljebu minimalizuje, i smanjuje se količina bačene hrane. Ne samo to, tako vaša vekna može da traje i tri mjeseca, a da djeluje svježe kao da je upravo kupljena.

hljeb1

Prvo, pripremite hljeb za hladnu temperaturu. Isijecite ga na parčiće ako ste sigurni da ga nećete pojesti cijelog u narednih par dana kako ga ne biste stalno odmrzavali i zamrzavali, čime ćete mu pokvariti ukus.

Odvojene komade smjestite u kese za zamrzivač, izbacite vazduh iz njih i dobro ih zatvorite.

hljeb

Ovo važi za hljeb za koji ste uvjereni da ga nećete jesti u narednih par dana, u suprotnom, biće mu sasvim dobro i u frižideru. Naravno, i u frižideru će stajati u dobro zatvorenoj kesi za zamrzivač.

hljeb

KAKO GA POJESTI?

Nemojte ga odmrzavati na pultu, jer tako dobijate ukus starog hljeba. Zagrijte ga ili u mikrotalasnoj na 15 do 25 sekundi (time dobijate svjež hljeb, kao upravo ispečen), a dodatni minut će ga tostirati.

Ako nemate mikrotalasnu, onda ga stavite na foliju pa na rešetku od rerne na 160 stepeni na nekih pet minuta.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće