Ispiši ovu stranicu

NE DAJTE DA VAS PREVARE

Evo kako otkriti da li je kilometraža na automobilu vraćena, obavezno obratite pažnju na ovu stvar

Još uvijek nije razvijena pouzdana metoda pomoću koje se može razotkriti da li je kilometraža na automobilu vraćena. 

Nije eskpertima nije lako da prepoznaju i otkriju maniupalcije. 

auto2

Oni koji su zainteresovani za kupovinu polovnog automobila  trebali bi obratiti pažnju na sljedeće. 

auto

Da li se stanje vozila i njegovih sklopova poklapa sa očitanom kilometražom?

Na okolnost da prikazana kilometraža odstupa od stvarne upozorava „hardver“ automobila.

Najvažnije je utvrditi da li se podudaraju kilometraža i opšte stanje u kojem se vozilo nalazi, odnosno da li upadljivo odstupaju jedno od drugog. Indicije koje mogu da ukažu na mnogo veću stvarnu kilometražu su brojne, pa bi i za prodavca bilo veoma skupo da ih u potpunosti ukloni.

automobili Što se karoserije automobila tiče, presudan je ukupan utisak koji vozilo ostavlja. Po stanju u kojem se nalazi autolak lako može se prepoznati, da li je automobil morao da pretrpi 100 ili 1.000 pranja u mašinskoj auto-perionici. Brojni tragovi udaraca od kamenčića, brazgotine i ogrebotine na felnama ili izgrebana stakla – sve su to nedvosmisleni tragovi visoke kilometraže.

auto2

Kako pneumatici mogu da ukažu na umanjenu kilometražu?

Na prvi pogled se čini da pohabani profil pneumatika ne može da kaže ništa o realnosti očitane kilometraže. Starost može da se utvrdi na boku pneumatika, pomoću tzv. DOT (američko ministarstvo saobraćaja – Department of Transportation), brojčane oznake. Prve dvije cifre pokazuju sedmicu, a sljedeće dvije godinu proizvodnje. 

automobil1

Kabina takođe može da oda vraćene kilometre

I iz stanja u kojem se nalazi kabina automobila se može izvući zaključak o tome da li prikazana kilometraža odgovara stvarnoj. Izlizan volan i otrcan mijenjač, propala sjedišta, istrošene unutrašnje obloge i tapacirani dijelovi su jednostavno nepomirljivi sa niskom kilometražom – to nikako ne može biti posljedica uobičajene upotrebe vozila. Isplati se zaviriti i ispod volana, u vozačev prostor za noge, pa pogledati stanje u kojem se nalaze nožne komande. Ako su gumene obloge papučice gasa, kočnice i kvačila jako istrošene, moglo bi se zaključiti ili da su prečesto pritiskane u odnosu na ono što kaže podatak o kilometraži ili da taj podatak nije istinit. 

auto1

U videu u nastavku saznajte trikove pomoću kojih jednostavno možete otkriti da li je kilometraža na automobilu vraćena. Obratite pažnju na ove stvari i ne dajte da vas varaju.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće