Ispiši ovu stranicu

Za uspješno čišćenje radijatora treba samo usisavač ili fen, vlažna krpa i malo dobre volje

Rebrasti radijatori pravi su skupljači prašine. Najlakše ih je očistiti ispuhivanjem prašine. Za to neka vam posluži fen ili usisavač

Kućanski aparati poput fena za sušenje kose ili usisavača prašine možete koristiti i za druge stvari. Primjerice, za čišćenje rebrastih radijatora koji su pravi skupljači prašine.

Od velike pomoći svakako će vam biti klasični, ali i usisavač na paru. Dovoljno je samo kroz gornje otvore radijatora ispustiti paru. Njezina snaga istjerat će svu nečistoću s donje strane. “Istjeranu” prašinu usisajte ili pokupite vlažnom krpom. Osim usisavača, pomoći će i fen za kosu, kojeg ćete koristiti kao i usisavač. Vanjski dio radijatora čistite spužvom namočenom u sok od limuna. Isperite vodom i obrišite suhom krpom.

radijatori | Autor : Thinkstock 

Sve crne mrlje koje se pojave na zidu iznad radijatora mogu se otkloniti čistom suhom krpom na koju ste posuli sodu bikarbonu. Inače, nastanak tamnih mrlji može se tijekom ogrijevne sezone spriječiti postavljanjem sakupljača vlage na radijatorima.

Ako koristite deterdžente za čišćenje valja ih dobro isprati kako ne bi širili miris kad se površina radijatora opet zagrije.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće