Ispiši ovu stranicu

Odgovor Macronu: Napadi u Francuskoj odnijeli 225 života, a BiH je “tempirana bomba”?

Od 2015. godine do danas u Francuskoj se desilo mnogo terorističkih napada, nažalost, ubijeno je 225 osoba, daleko više njih teško i lakše ranjeno, u brojnim napadima islamista

Na refleksijama “moždane smrti” Emmanuela Macrona, predsjednika Francuske, doživljene tokom intervjua listu The Economist, živnuli su svi ovdašnji Unutrašnji okupatori, sinhronizujući se, brzinom svjetlosti, sa jednom od njegovih saopštenih “zadnjih” misli, prema kojima je BiH “tempirana bomba na granici sa Hrvatskom”, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

„I drugo, ako postoji bojazan za taj region, prije Makedonije i Albanije je tu pitanje Bosne i Hercegovine... jer ‘paklena mašina’ koja otkucava ‘tik-tak’ uz Hrvatsku i koja je sučeljena s problemom povratka džihadista jeste Bosna i Hercegovina“, rekao je francuski predsjednik za The Economist, pokušavajući da opravda svoj veto na odobravanje početka pregovora EU sa Skopljem i Tiranom.

Od 2015. godine do danas u Francuskoj se desilo mnogo terorističkih napada, nažalost, ubijeno je 225 osoba, daleko više njih teško i lakše ranjeno, u brojnim napadima islamista, dok je u istom periodu u “tempiranoj bombi”, kako Macron naziva BiH, zabilježeno neuporedivo manje terorističkih napada i njihovih žrtava.

Desila su se u BiH samo dva napada – u Zvorniku (april 2015.), kada je Nerdin Ibrić, upadom u Policijsku stanicu, ubio policajca Dragana Đurića i dvojicu njegovih kolega ranio, a potom je likvidiran. Drugi napad bio je u Rajlovcu (Sarajevo, novembar 2015.) kada je Enes Omeragić ubio pripadnike OSBiH Amina Salkića i Nedeljka Radića. Nakon terorističkog napada, Omeragić je izvršio samoubistvo.

Terorista Omeragić je, kojeg li cinizma, rođen u Francuskoj, piše dalje Vasković.

Poslednji teroristički napad u Francuskoj zabilježen je 03.10. 2019. godine, kada su u sjedištu policije u Parizu ubijena četiri policajca, a ubica je njihov radikalizovani kolega, koji je u administraciji pariške policije radio dvadeset godina.

Macron je tada naciji obećao “bespoštednu borbu protiv islamističkog terorizma”, ali nije rekao da je Francuska “tempirana bomba” usred EU, iako, kada se sagledaju žrtve i stravične brojke poginulih u terorističkim napadima, djeluje kao takva.

Uz navedeno, sve statistike svjedoče da je mnogo veći broj džihdista koji se, sa stranih ratišta, vraćaju u Francusku nego u BiH, kao i da su u BiH pooštrene kazne za te osobe.

Macron je odvratni licemjer – da bi opravdao sopstveni teški politički promašaj, materijalizovan kroz veto Skoplju i Albaniji, samim tim i potpunim obeshrabrivanjem ostalih zemalja Regiona da nastave sa reformama, “ispalio” je raketu u BiH, bez imalo razmišljanja o tome da će ona ojačati upravo antievropske snage i dodatno pojačati evroskepticizam.

Macrona baš briga za BiH, kao što ga nije briga ni za Beograd, Tiranu i Skoplje. Sve te zemlje on svjesno žrtvuje ne bi li popravio svoj inferiorni položaj u samoj EU, gdje Francuska gleda Njemačkoj u leđa već predugo, bez ikakvih ozbiljnijih šansi da je sustigne na bilo kom polju.

Ista situacija je i sa NATO, a Macron je već doživio kalvariju i od Njemačke i od čelnika NATO, kao i brojnih drugih zemalja, zbog svojih “bombaških napada” na Alijansu, čija je članica Francuska, kao i na EU, u kojoj je, izvan svake razumne sumnje, Francuska, sa Macronom na čelu, postala “tempirana bomba”.

Macrona je, preko svog portparola, pohvalio Vladimir Putin, što je i bilo za očekivati, jer “moždana smrt” francuskog predsjednika ojačala je sve one Putinove ulizice, od BiH pa nadalje, koji, obučeni u Šanelove “uniforme”, Iv Sen Loranove “čizme”, sa Diorovim “šapkama” na glavi, sistematično sprovode “sibirske planove”, što se ogledaju kroz sistematsku zabranu svih sloboda, cenzuru medija, progon političkih protivnika, a u poslednje vrijeme i sve češće ubijanje ljudi.

Macron je, u Regionu i u BiH, ojačao politbirovski sistem, stranačke vojske koje se nemilosrdno obračunavaju sa neistomišljenicima i postao njihova “ikona”, kojoj nedostaju samo visarionovičevski brci.

Macron, kojeg BiH ne zanima (još manje njeni građani) ni pod tačkom razno, sem kao oruđe u funkciji loše odbrane sopstvenih kardinalnih političkih grešaka i promašaja, uspio je svojom “moždanom smrti” jedino da postane značka na reveru ovdašnjeg Unutrašnjeg okupatora!

Toliko o tome u šta se pretvorila francuska istorijska mantra “sloboda, jednakost, bratstvo”. Sva sreća pa je Macron tek “trećepozivac”, te njegovi izmišljeni “tik-tak” i “moždane smrti” in continuo, ma koliko ih bilo, neće nanijeti štetu u mjeri koja se ne da popraviti.

Macron nije ponizio ni Sjevernu Makedoniju, ni BiH, ni Albaniju, ni Srbiju... Macron je, izvan svake razumne sumnje, svojom “moždanom smrti” teško ponizio Francusku.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće