Ispiši ovu stranicu

Nova dijaspora nije za HDZ, nećemo podržavati one koji su nas protjerali u inozemstvo

HDZ je u Irskoj dobio sam jedan glas.

To je najvažnija informacija izbora za Europski parlament. Taj jedan simboličan glas, govori nam o političkim promjenama u Hrvatskoj dijaspori.

Imamo novu i staru dijasporu. Staru dijasporu čine generacije koje su napustile Hrvatsku za vrijeme Jugoslavije te njihovo potomstvo. Oni su i dalje vjerni glasači HDZ-a, glasuju za HDZ ili za neku desniju opciju od HDZ-a. U njihovim glavama komunisti su i dalje najveći neprijatelji, iako je komunizam kao sustav mrtav već 30 godina. Ti ljudi su naprosto izgubljeni u vremenu i prostoru, oni se čitav svoj život iz inozemstva bore za to da u njihovoj matičnoj zemlji standard života bude što gori. Podržavajući HDZ oni svjesno ili nesvjesno nanose ogromnu štetu svima koji žele živjeti u Hrvatskoj, a nisu dio koruptivnog HDZ-ovog sustava.

Uz tu staru sada imamo i novu generaciju iseljenika. To je generacija koja je emigrirala od kako je Hrvatska postala članica Europske Unije. Ta nova dijaspora, kojoj i ja pripadam, dobro zna što je HDZ i što znači imati „domoljubnu“ vlast. Mi smo svjedoci razaranja društva, svjedoci smo poslije ratne pljačke, svjedoci smo sustava gdje se pod krinkom domoljublja i kršćanskih vrijednosti brutalno uništavalo sve što valja i gdje se brutalno koči svaki pokušaj napretka i razvoja društva.

Nova dijaspora je sve brojnija. Od kako je Hrvatska postala članica Europske Unije, Hrvatsku je napustilo najmanje 150 tisuća građana. Većina je otišla u Njemačku, poslije Njemačke većina je otišla u irsku i baš zato je taj samo jedan glas iz Irske važan.

Poraz u Irskoj, govori nam o kako nova dijaspora neće biti za HDZ, neće biti za „domoljubne“ stranke, neće se boriti protiv komunista. Znamo mi da nas u inozemstvo nisu otjerali komunisti, otjerali su nas takozvani domoljubi i njihovo licemjerje. Otjerala nas je crkva koja javno propagira siromaštvo, a godišnje iz proračuna uzima više od milijardu kuna, otjerali su nas šatoraši koji imaju penzije od 20 tisuća kuna i hoće još.

Ne samo da su domoljubi uzeli sav naš novac, već su uz to odlučili da će nam oni određivati što trebamo misliti i o čemu smijemo pisati i razgovarati. Tako su htjeli da zabrane svakog negativno pisanje o Crkvi i katoličkoj vjeri, sve pod krinkom zaštite vjerskih osjećanja, htjeli su da zabrane svako negativno pisanje o privilegiranim HDZ-ovim braniteljima, a sve pod krinkom zaštite digniteta domovinskoga rata.

Kao da oni imaju osjećanja, kao da je njima stalo do žrtava i digniteta domovinskoga rata. Oni isti kojima nije stalo do djece koja umiru zbog lošeg zdravstva, hoće da nam kažu da im je stalo do digniteta domovinskoga rata, ili da oni brane kršćanske vrijednosti.

Tu maglu nam više neće prodavati. Znamo mi da je sve to paravan da bi se zaštitile nezaslužene materijalne privilegije, one privilegije koje bi mi trebali financirati.

Od toga smo pobjegli i zato nova dijaspora neće biti za HDZ. Nećemo podržavati one koji su nas protjerali u inozemstvo.

Zasada, HDZ i dalje ima veliki utjecaj u dijaspori i to preko stare dijaspore. S vremenom će taj utjecaj slabiti, staru dijasporu će potisnuti nova, stari umiru, a svijet ostaje na mlađima.

Prije ili kasnije, cijela dijaspora će se okrenuti protiv HDZ-a, a kakav će to utjecaj imati na ukupnu političku scenu u Hrvatskoj ostaje da bude viđeno.

Autor: Mario Pejić

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće