Ispiši ovu stranicu

O KRIMINALU U OT BIJELJINA

Da li je tužiocu zakonom dozvoljeno da po svom nahođenju, sakriva, uništava, pere, falsifikuje dokaze i da čak likvidira svjedoke, da bi ostvario svoje ciljeve ???

U sklopu moje borbe protiv organizovanog kriminala, koje je to je bar svima jasno nemoguće da uopšte postoji bez aktivnog učešća članova iz političkih partija i državnih organa, od kojih je najvažnija karika institucija tužilaštva, kao sigurnosni ventil, (brana, filter ili zaštita) za sve dokaze i materijale, koje se pojave na svjetlosti dana, protiv odabranih slojeva.
Zadatak pripadnika tužilaštva, korumpiranih od strane organizovanog kriminala je da te dokaze učini; nedovoljnim, neargumentovanim, nepotpunim ili bilo šta drugo, samo da pojedinci, a radi se o bogatim i uticajnim kriminalcima, tajkunima, “uglednim biznismenima”, koji bezočno pljačkaju gradjane i državu, uz pomoć političara i tužilaca prije svega, ne dođu pred sud.
Nije zgoreg imati u službi i nekog inspektora ili policajca, naročito kada se prevozi tovar od par stotina kilograma narkotika kroz supermoderne magistrale ove zamlje....
Za one koji su upoznati sa pozadinom moje borbe, to nije potrebno, ali ipak ističem da se radi o ubistvu djevojčice Ivone Bajo u julu 2009. godine, koje su pripadnici tužilačke mafije pokušali da poslije 6-mjesečnog odugovlačenja i navodno neke istrage, predstave kao nesrećan slučaj, na način da se djevojčica sama nabola na žicu sa korpe bicikla, koja je prečnika 2 mm. Ista ta žica onda “nanosi” povrede kroz grudnu kost 25x1mm, pravi kanal kroz grudnu žlijezdu, te razdire desnu plućnu arteriju i desnu dušnicu.
Ne želeći prihvatiti mišljenje patologa, koji izričito tvrdi da takve povrede nije mogla nanijeti žica, tužilačka mafija pokušava da dobije potvrdu svom zločinačkom planu na drugoj strani, sa kako se kasnije ispostavilo nečasnim i nezakonitim metodama, jer su istima dostavili falsifikovane, nepotpune, selektivne podatke, sa ciljem da ih dovede u zabludu i ostvari cilj koji im je postavljen, da se ubistvo predstavi kao samopovređivanje...
No podatke o tome sam već dostavljao, tako da su vam već poznati snimci materijalnih dokaza opranim hemijskim sredstvom da se uklone tragovi ubistva, (torba sa presječenim kaišom), te tonska izjava vještaka dr. Busarčreića iz koje se jasno vidi da su mu iz OT Bijeljina poslali podatak samo o površinskoj povredi, (ogrebotini), što je svega 20% evidentiranih povreda.

Torba
Niti jedna unutrašnja povreda nije dostavljena pomenutom vještaku, iako postoje i snimci načinjeni za vrijeme obdukcije, što jasno pokazuje da je postojala namjera da se prikrije jedan od najtežih zločina “Teško ubistvo” i to od strane onih, čija je dužnost da se bore protiv organizovanog kriminala i gone počinioce krivičnih djela.
Ovom prilikom ističem da je pripadnik tužilačke mafije Danica Stjepanović, napravila više prekršaja od onih koji čak i UDT ističe u svojoj Brošuri, a to su:.
“Postupanje sa pristrasnošću” što se očituje u tome da je konstantno prikrivala, uništavala i falsifikovala sve dokaze koji su ukazivali da se radi o ubistvu, za šta imam neoborive dokaze, od kojih sam neke dostavljao, odnosno napred su navedeni.
“Kršenje obaveze ispravnog postupanja prema strankama” a šta dodati na ovo. Ta kriminalka je odbila da evidentira dokaze koje sam joj dostavio, odbivši da razgovara sa mnom, što sam zabeležio u obliku audio zapisa, i dostupno je svima kao Danica.mp3.
I na kraju “Propuštanje da traži izuzeće od postupka po predmetima kada postoji sukob interesa”. U ovom slučaju radi se o događaju koji nije opšte poznat jer je inkvizitorskim metodama, sakriven od javnosti. Naime krajem aprila 2010. osoba I.H. izvršila je više napada na građane Bijeljine, među kojima su i djeca. Jedan od tih napada je prijavljen te je počinilac priveden i saslušan u policiji, gdje je na iznenadjenje i šok inspektora priznao da je izvršio ubistvo Ivone Bajo. Potom se isti pritvara, te ga poslije vikenda saslušavaju u tužilaštvu.
Procedura naizgled, standardna, ali...
Tužilac Stjepanović protiv koje sam podneo krivičnu prijavu, za prikrivanje ubistva djevojčice Ivone, o čemu se vodi istraga u to vrijeme, uprkos tome što je bila obavezna da se izuzme iz ovog postupka, to ne čini i ispituje potencijalnog saučesnika.
Potom u dogovoru sa Kovačević Novakom, takođe pod istragom za isto djelo, praktično oslobađa istu osobu proglašavajući je neuračunljivom.
Iako je 20-tak policajaca pretraživalo područje gdje je navodno bačeno oružje, kojim je izvršeno ubistvo, podaci o tome nikada nisu objavljeni niti na jednom mediju, a moj pokušaj da dođem da izjave navedene osobe, završio se tako, što se tužilaštvo pravi nevješto, kao da to nisam ni tražio, kao da toga nema što je vidljivo iz priloga.
Po mojim saznanjima ta osoba je poslije mjesec dana izašla iz bolnice, a siguran sam da znate ko će biti odgovoran za bilo koje krivično djelo da ne kažem ubistvo, koje isti počini...
No da se vratim na priloge uz ovaj dokument, a u jednom od njih se vidi šta sam konkretno tražio, uvid i kopiranje određene dokumentacije. Na prvi zahtjev se odgovara tako što se izbjegava obaveza po zakonu o pristupu informacijama, korištenjem nekih neshvatljivih argumenata i lažnih objašnjenja. Čak i da sam imao pristup pomenutom predmetu, a nisam, o kopiranju da i ne govorim, akcijom iniciranom od OT Bijeljina, zasnovanoj na lažnoj prijavi, oduzet je računar koji sam koristio, još u martu 2010. godine, te sve i da sam imao podatke koje tražim, više ih nemam, a naravno nikad ništa nisam dobio na uvid i kopiranje.
S druge strane, druge dvije teme, koje sam pomenuo se u potpunosti izbjegavaju i OT Bijeljina ih čak i ne pominje, kao da se ti događaji nikad nisu ni desili, dok se nevjerovatno pominje pitanje koje nisam uopšte postavio, što je standardna procedura tužilaštva.
Vječno pitanje : “Šta je pisac htio da kaže?” Ja sam taj pisac i nisam postavio to pitanje i ni danas ga ne vidim, te se pitam da li bilo ko vidi pitanje na koje se daje odgovor...
Meni je ostalo da nastavim svoju borbu protiv organizovanog kriminala, na načine predviđene domaćim, te po potrebi međunarodnim pravom. S tim u vezi ističem da je institucija republičkog tužilaštva, iako konstantno obavještavana o nezakonitim postupcima u OT Bijeljina, pružila podršku istima, jer nisu preduzeli ništa da se sa samovoljom i terorom prekine, nego su naprotiv dali svoj doprinos tome, na način što su učestvovali u odugovlačenju obrade lažne prijave protiv mene, koja kako je jasno navedeno u odgovoru iz OT Doboj, nije niti dotaknuta, zbog navodne zauzetosti drugim obavezama.
Sada je odgovornost prije svega na VSITV, koje je pokazalo javno da je došlo vrijeme da se prekine sa bezvlašćem i kriminalom, ističući jasno da će za takve postupke odgovorni snositi posledice, a radi se o troškovima za nezakonita hapšenja.
To je nešto što ohrabruje, ali ističem da nikada nećemo prihvatiti neke fraze o nezavisnosti tužioca ili kako je sve bilo u redu bez odgovora na pitanja, zašto su skrivani i falsifikovani podaci od strane tužioca, te čak i vještaci obmanjivani i da li iza takve procedure stoji UDT i VSITV-e.
Da li je tužiocu zakonom dozvoljeno da po svom nahođenju, sakriva, uništava, pere, falsifikuje dokaze i da čak likvidira svjedoke, da bi ostvario svoje ciljeve.
Svako ko nije lično učestvovao u ubistvu i prikrivanju ubistva, a želi da se naknadno tome priključi, odnosno dobije nalog da podrži kriminalce, biće tretiran sa naše strane kao saučesnik u ubistvu, te će se njegovo ime i uloga naći na tužbi pred međunarodnim sudom.
Da li će do toga doći zavisi od budućih događaja, a ako se to desi, uložiću lično maksimalne napore da predočavajući sve podatke o kriminalu unutar institucija, ne samo na ovom slučaju, nego o svemu za što sam dobio podatke od 1992. do danas, pokažem i dokažem, kakva je mafija trenutno na vlasti i iscjedim državni budzet do nivoa suve drenovine.
Sa dokazima koje imam to mi neće biti uopšte veliki problem, no istog dana kada se donese presuda u našu korist, podnijećemo ponovo krivične prijave protiv svih odgovornih za prikrivanje ubistva, sa javno objavljenom informacijom da će se dobijeni novac, usmjeriti u korist obrazovanja i zdravstva u mjeri u kojoj se krivcima izrekne zaslužena kazna.
To je nešto što se neće više moći medijski blokirati i pod pritiskom javnosti moraće se podići optužnice protiv mafijaša. Pitanje je sada samo to :
Da li će se državni aparat trenutno odreći, nekoliko trulih stabala ili će zlo metastazirati i uništiti polovinu šume?
I POSLEDNJA VIJEST : Poslije moje “ofanzive” u zadnjih mjesec dana, uz saradnju zaposlenih u Okružnom sudu, čiji profesionalizam, korektnost i odgovornost ističem, uručena mi je Naredba za povrat oduzetih računara, koja je kao i moj Zahtjev u prilogu.
Time je tužilaštvo praktično priznalo da nema nikakve argumente protiv mene, te da je sve bilo inscenirano. Pošto je i malom djetetu jasno da u mojim tekstovima nema ničeg vezano za član 169, nameće se pitanje, kako je uopšte moglo doći do pokretanja i posebno 8-mjesečnog odugovlačenja.
Tužilac Kerović ističe da ne osjeća opasnost od mene i da za to nema razloga. Naravno, on nije kriv i ne plaši se ničega. Svi policajci, inspektori, tužioci, sudije, mogli su se uvjeriti da čak i u trenucima najvećeg pritiska, pri ispitivanju ili praćenju, pretresanju, ja nisam pokazao strah, čak sam svoje “nadglednike” zvao na kafu ili pivo kada sam praćen u gradu.

Sem toga sam tražio da mi se sudi, kako bih dokazao istinu. Zašto u se neki tužioci uplašili ili “uplašili” toliko da su podnijeli lažnu prijavu. Naravno zato što su krivi...
I kako to, da je predmet dodjeljen u rad OT Doboj, a sada saglasnost daje OT Bijeljina ???.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

065831902

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće