Ispiši ovu stranicu

Tisuće kilometara na motorima

Priča posavskih motorista traje gotovo tri desetljeća.

Moto klub Posavac Orašje slovi za jedan od najbolje organiziranih i najbrojnih motoklubova u Bosni i Hercegovini pa i regiji.

Oktan u zraku

Svake godine na redovitim motosusretima privuče više od tisuću zaljubljenika oktana u zraku iz zemalja regije, što je svojevrsna turistička promidžba Posavine, ali i gospodarski impuls. Ovih su dana upriličili tradicionalno druženje svojih članova s brojnim prijateljima, čime su i zatvorili ovogodišnju motosezonu. Domaćini su tom prigodom podijelili zahvalnice i nagrade članovima koji su prešli najviše kilometara tijekom odlazaka na motosusrete. Prvu nagradu, set guma za motocikle, osvojio je Željko Brnjić, a novčane nagrade kao drugoplasirani i trećeplasirani dobili su Dražen Župarić i Danijel Bernatović. - Članovi MK Posavac tijekom godine posjetili su čak 65 motosusreta u 9 država, što na kraju rezultira velikim odzivom motorista koji dolaze na naše susrete. Smatram da ovakvim djelovanjem naši članovi u velikoj mjeri doprinose pozitivnoj i lijepoj promociji Orašja i Posavine. Uprava MK Posavac simboličnim novčanim naknadama potiče naše članove u njihovim odlascima u udaljenija mjesta - naglasio je Mladen Orkić, predsjednik MK Posavac Orašje. Orkić je 2017., osobito kroz organizaciju 28. motosusreta na kojem je bilo više od 130 prijavljenih klubova s 1400 motorista, ocijenio vrlo uspješnom. Pohvalio je i odlaske članova na susrete u BiH i Hrvatsku, a također i kroz humanitarne akcije u kojima su članovi kluba sudjelovali.

Blagdanski motomrazovi

- Klub trenutačno ima 222 člana od kojih se 20-ak redovito odziva na akcije dobrovoljnog darivanja krvi u suradnji s PU Orašje i Udrugom Fenix. Mnogi naši članovi otišli su u zemlje zapadne Europe, ali su i dalje ostali vjerni i djeluju u bojama MK Posavac - kazao je Orkić i najavio tradicionalni Winter party, koji će se održati 1. 12. u Münchenu na kojem će sudjelovati i članovi ovog kluba. MK Posavac Orašje i ove godine organizirat će tradicionalnu božićnu aktivnost, popularne Motomrazove, pri čemu njihovi članovi podijele djeci blagdanske darove.

Autor: Nada Koturić

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće