Ispiši ovu stranicu

Kad Arlović i ekipa snime film, u Orašje stigne Zlatna kamera

Oraški srednjoškolci sa svojim filmskim uratkom na Viva film festivalu osvojili su prvo mjesto i Zlatnu kameru te opravdali epitet Orašja kao filmskog grada koji svake godine u rujnu s “Danima hrvatskog filma” postane najljepša filmska priča Posavine.

Viva film festival je međunarodni festival dokumentarnog filma koji prati tri kategorije – ekologiju, religiju i turizam te “omladinski film” kao kategoriju isključivo za mlade koji te filmove rade sami. Filmske radionice za mlade “Od ideje do realizacije dokumentarnog filma” festival održava u svim mjestima gdje su mladi zainteresirani i kreativni. – U Posavini su mladi pokazali iznimno zanimanje za filmsku umjetnost pa će ovo sigurno biti početak dugoročne suradnje jer u Orašju ćemo svake godine imati radionice - obećali su iz Viva film festivala.

Oraški srednjoškolci osvojili su prvu nagradu za film “Pola meni - pola meni”, a osim Zlatne kamere, u Orašje su donijeli i vrijedan fotoaparat Canon EOS 2000. Tema su bila politička bh. događanja i izbori. Redateljska palica pripala je mladom talentiranom Josipu Arloviću iz Oštre Luke, scenarij su uradili Ana Mijić, Leo Klaić i Inis Žikić, asistent redatelja je Antonia Klaić – Ker, direktor fotografije Pero Topić, asistent snimatelja Danijal Haurdić, snimatelj zvuka Mirza Hećimović, a asistent tona Valentina Džoić. Glavne uloge odigrali su: Alija Kičin, Nedim Tokalić, Inis Žikić, Leo Klaić, Ana Mijić, Valentina Džoić, Denijal Haurdić i Antonia Klaić. Najbolje filmove u kategoriji bh. film za mlade, zlatnu, srebrenu i brončanu medalji odabrao je stručni sud: Ines Tanović, Željka Šulc, Raid Faure Abu Zaideh i Carlo Marcotulli. Drugu nagradu osvojili su mladi iz Tuzle za film “Zabranjena ljubav”, a treću mladi iz Fojnice s filmom “Odoh ja iz Fojnice”. Ovo je već drugi filmski uradak mlade i nadarene ekipe filmaša iz Orašja. Na radionicu su se, kažu, prijavili zbog novog iskustva i druženja. Talentirani Josip Arlovićveć potvrdio se kao mladi redatelj, a ako mu se želje ostvare, mogao bi krenuti i u profesionalne filmske vode. Ovoga puta oraške srednjoškolce inspirirali su izbori, a filmski uradak je očito bio “pogodak u sridu”.

Autor: Nada Koturić

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće