Ispiši ovu stranicu

“Posavski pejzaži“u foto-objektivu majstora zanata

Fotografski klub ‘Orton’ iz Orašja s posljednjom izložbom fotografija pod nazivom “Posavski pejzaži” u hotelu „Navis“ u Orašju potvrdio se i kao dobar pokretač novih multimedijalnih događanja.

Fotografijom su već ispričali priču starih posavskih instrumenata, fotomonografijom „Slike iz kredenca“ od zaborava otrgnuli stare fotografije, a izložbom slika približili su i fotografijom prelijepu Posavinu u svojoj prirodnoj raskoši. Siniša Zlatarević, Mario Oršolić, Josip Vinković, Daniel Dominković, Katarina Dominković, Ban Oršolić, Marinko Živković, Joso Živković- Soja i Vinko stoje iza posljednje izložbe „Posavski pejzaži“ sa 25 fotografija .

– Posavina je lijepa u proljeće, zanimljiva u ljeto, raskošna u jesen i romantična kroz zimu. Svako razdoblje ima i svoj ljepotu koju pokušavamo uhvatiti okom kamere, kažu nam iz Foto kluba Orton Orašje.

Fotografski klub ‘Orton’ djeluje od 2012. godine i prvi je to klub takve vrste u Bosanskoj Posavini i okuplja oko dvadesetak aktivnih članova.

- Dosad smo imali četiri izložbe fotografija, u suradnji sa Zakladom „Terra Tolis“ tiskali smo i fotomonografiju. Rado se odazivamo radi fotografiranja i snimanja svih važnijih manifestacija na području naše Županije, te sudjelujemo u mnogim foto-projektima i radionicama. Redovite su nam fotografske šetnje, vožnja biciklima ili čamcima po mnogim predjelima Posavine i drugim krajevima, a fotografije s takvih druženja objavljujemo na stranici Fotografskog kluba ili se koriste na izložbama fotografija. Još se u klubu nismo dogovorili što s fotografijama nakon posljednje izložbe jer vjerojatno ćemo neke prodati kako bi financirali naš zajednički rad za neke nove projekte. Nije isključeno i humanitarno djelovanje jer dolazi nam mjesec prosinac, mjesec darivanja, a ‘Orton’ i u tom dijelu želi biti humano lice Posavine, kaže nam predsjednik kluba Siniša Zlatarević. Pokrovitelj izložbe “Posavski pejzaži” je Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće