Ispiši ovu stranicu

Razvoj gospodarstva i novi dobro plaćeni poslovi najbolja su demografska politika

Mandatno razdoblje Vlade Posavske županije (2015. - 2018. godine) za Posavsku županiju bio je zahtjevan i izazovan, kako na širem životnom tako i na političkom planu.

Vlada Posavske županije, na čijem je čelu predsjednik Marijan Klaić, spremno je prihvatila sve izazove. Povećan je proračun županije, smanjeni materijalni troškovi, značajno povećani grantovi, uz ostalo, za poljoprivredu, gospodarstvo, zdravstvo, branitelje...

U intervjuu premijer Klaić objašnjava rezultate rada u proteklom mandatnom razdoblju te komentira izborne rezultate kao novoizabrani zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

Prokomentirajte izborni uspjeh koji ste postigli kao kandidat HDZ-a BiH i kada očekujete ustroj nove županijske vlasti?

- Završeni su izbori i objavljeni službeni rezultati Središnjeg izbornog povjerenstva BiH. Sada je trenutak da možemo objektivno ocijeniti rad Vlade Posavske županije na čijem sam čelu bio u proteklom mandatu. Rezultati proteklih izbora su bitan pokazatelja koji govori o radu Vlade Posavske županije. Na posljednjim izborima HDZ BiH polučio je izvanredne rezultate te stoga s pravom možemo reci da su građani Posavske županije prepoznali dobar rad Vlade PŽ-a i kroz glasovanje ocijenili naš rad visokom ocjenom. Očekivao sam dobar izborni rezultat za Skupštinu Posavske županije, ali ostvareni rezultat je viši od očekivanja. Četiri godine kontinuirano smo radili, a u pozitivnoj predizbornoj kampanji prezentirali smo postignuća koja su plod našega rada u proteklom mandatu. Naravno da smo u kampanji prezentirali i program rada za buduće četverogodišnje mandatno razdoblje, a kojim dominira uvođenje novih mjera iz oblasti socijalnih prava stanovišta, povećanje potpora gospodarstvu i stvaranje uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta kao i realizacija programa i projekata, a s krajnjim ciljem povećanja životnoga standarda i stvaranja boljih uvjeta življenja na prostoru Posavske županije.

Dobri izborni rezultati su s jedne strane nagrada za dosadašnji rad, a sa druge zadaća i odgovornost za realizaciju izbornoga programa koji će usporiti, a u konačnici i zaustaviti iseljavanje mladih obitelji s prostora Posavske županije i osigurati zajedništvo svih snaga u društvu koji mogu doprinijeti ostvarenju navedenoga cilja.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Autor: Marko Mišković

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće