Ispiši ovu stranicu

Prikupljanjem čepova do sredstava za skupe lijekove

Članovi Moto kluba Veterani Posavina, osim što uživaju u moćnim dvokotačima, potvrđeni su humanisti koji su na području triju posavskih općina organizirali niz humanitarnih akcija ili su pak sudjelovali u istima.

Ovoga puta žele biti dio humanitarnog projekta koji je pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske.

Projekt se provodi pod imenom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”.

Čepovima do lijekova

- Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, sa sjedištem u Čakovcu, djeluje od 1998. godine, neprofitna je i osnovana sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske.

Udruga ima više od 500 članova, vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.

Prikupljajući plastične čepove čini se dobro za okoliš, a ujedno i hvalevrijedno humano djelo jer se na taj način ujedno prikupljaju i sredstva za Udrugu. U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti jer sve što treba činiti je prikupiti što više plastičnih čepova boca od vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača i slično. Sredstva od prikupljenih čepova bit će proslijeđena Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske za nabavu skupih lijekova.

Oni koji prikupe čepove trebaju se samo javiti u posavski Moto klub Veterani Posavina - objašnajvaju nam u Udruzi.

Eurobajkeri u Posavini i Tuzli

- U tijeku je jedna akcija pod imenom “Bajkeri bajkerima”. U Slavonskome Brodu svi se okupimo i prikupimo sredstva, a namijenimo ih uvijek za nekog motorista kojemu je takva vrsta pomoći nužna.

U isto vrijeme smo partneri u projektu “Eurobajkeri” koji se održava pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta.

Prošle godine i nama su dostavljali pomoć šleperima. Ovoga puta pomoć ide u Tuzlu, ali i mi ćemo pomoći u projektu koliko možemo - kazao nam je predsjednik Moto kluba Veterani Posavina Predrag Mišković.

Autor: Marko Mišković

Galerija slika

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće