Ispiši ovu stranicu

Godinama živjeli u nehumanim uvjetima

Humanitarna akcija građana za obitelj Prijević iz Orašja

Obitelj Prijević iz Orašja već nekoliko godina živi u nehumanim uvjetima, bez struje i vode.

Ekipa FTV-a iz Posavine posjetila ih je prije par tjedana i uvidjela zaista tešku situaciju, međutim pokrenuta je humanitarna akcija te su ih odlučili ponovno posjetiti, piše FTV.

Obitelj Prijević donedavno je živjela bez struje i vode, bez čega se ne može zamisliti normalan život. Uvjeti u kojima Prijovići žive potakla je ljude dobre volje da se okupe i omoguće ovoj obitelji ono čemu se godinama nadaju.

„Vodu smo iskopali, napravili, voda radi, struja još nije priključena, majstore još nismo uspjeli naći, da zida“, priča Zoran Prijević.

Priključak na struju se čeka svakog dana i uskoro će biti riješen i taj problem, a osim građana, u humanitarnu akciju uključile su se i organizacije koje su uveliko doprinijele tijeku ove humanitarne akcije.

„Kad smo čuli da je gospođa Jelena Jukić pokrenula humanitarnu akciju koja je išla, ovaj, za obitelj Prijević, mi smo, Centar za kulturu i Udruga žena, zajednica žena ''Prsten'' organizirali smo humanitarnu predstavu, stand up predstavu ''Cuke'' i sav prihod od ulaznica namijenili smo za obitelj Prijević“, kaže Sanja Pejić, ravnateljica Centra za kulturu Orašje.

„Sredstva prikupljena prodajom ulaznica za humanitarnu predstavu utrošena su za ono što je bilo najpotrebnije u ovom trenutku obitelji Prijević, a to je priključak električne energije i priključak na vodovodnu mrežu te pretplata za vodu sljedeću godinu dana“, pojašnjava Mandica Živković, predsjednica Kluba žena UBHH Prsten Posavina.

Roditeljima je ipak bilo najvažnije da se njihovom sinu Tomislavu ispuni dugoročna želja, i kažu da su u tome i uspjeli.

„Od ovoga gospodina Bajre iz Austrije što je došo, uzeo mu je mobitel, donio je ovu televiziju veliku, kompjuter mu je donio, još neke stvari, donirao je i u novcima i opet je reko ako bude šta trebalo da se javi“, rekao je Zoran Prijević.

S druge strane, Tomislav, pored svih materijalnih dobitaka izdvaja i to što njegovim roditeljima nije tako teško kao prije i da mu priključak na vodu ipak najviše znači.

„Jest im puno lakše, jer mama više ne mora pumpat vodu, kad ima tu vode“, kaže Tomislav.

Prijevići se, skromno, zahvaljuju svima, međutim, zaista najveća zahvala ide organizatorima prikupljanja pomoći, roditeljima Tomislavove školske prijateljice uz pomoć lokalne zajednice. Humanitarna akcija je još u tijeku i trenutno im je najpotrebniji zidar, da bi zaista živjeli u uvjetima dostojnim čovjeka.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće