Ispiši ovu stranicu

Policijski službenici PS Orašje slobode lišili četiri osobe

Policijski službenici PS Orašje postupali su po prijavi narušavanja JRiM na benzinskoj crpki „Vinković junior“ u Boku, gdje su dvojica muškaraca iz Boka narušila red i mir na način da su unutar navedenog objekta uzeli protupožarni aparat kojeg je jedan od njih aktivirao i pustio protupožarni prah po cijelom objektu, navodi se u Informaciji MUP-a ŽP.

Nakon što policijski službenici na mjestu događaja nisu zatekli osobe koje su narušile JRiM, uputili su se na adresu prebivališta prekršitelja u Boku, gdje su zatekli 22-godišnjeg A.K. koji je bez ikakvog povoda fizički nasrnuo na policijske službenike uz sudjelovanje i 29-godišnjeg M.K. brata imenovanog, koji je iste i sprječavao u obavljanju službenih radnji. Zbog počinjenja kaznenih djela: „Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“ i „Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje“, policijski službenici su imenovane lišili slobode. Prilikom postupanja dva policijska službenika su zadobili vidljive ozljede glave i lica, koje je dežurni liječnik Doma zdravlja Orašje okarakterizirao kao lake tjelesne ozljede. O navedenom događaju je obaviješten nadležni tužitelj ŽP i nadležni sudac Općinskog suda u Orašju, kao i dežurni istražitelj OKP PU Orašje, te su mjesto događaja policijski službenici osiguravali do jutarnjih sati idućeg dana kada su službenici kriminalističke policije, temeljem naloga suca Općinskog suda u Orašju, izvršili pretragu obiteljske kuće, pripadajućih objekata i vozila koje koriste uhićeni. imenovanim A.K. i M.K., Temeljem naloga nadležnog tužitelja Županije Posavske imenovanim A.K. i M.K. je produženo zadržavanje za 24 sata.

U drugoj informaciji MUP-a ŽP navodi se da PS Orašje zaprimila prijavu policijskog službenika iz Boka, da su do njegove kuće došli dvojica muškaraca iz O.Luke, koji su lupali po ulaznim vratima kuće, te istog verbalno vrijeđali i uputili ozbiljne prijetnje. Na mjestu događaja policijski službenici su bez uporabe prisile, uhitili 39-godišnjeg I.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“ i „Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje“, dok je 48-godišnji M.D. pozvan u službene prostorije PU Orašje gdje i uhićen, bez uporabe prisile i obojica su smješteni u prostorije za smještaj uhićenih osoba. Nakon uhićenja M.D. se žalio na bolove u glavi, zbog čega je odveden u Županijsku bolnicu u Orašju gdje je zadržan na promatranju, te će se od strane policijskih službenika vršiti osiguranje uhićenika do daljnjeg. O navedenom događaju je obaviješten nadležni tužitelj ŽP, te su dežurni istražitelj i kriminalistički tehničar izvršili očevid na mjestu događaja. Temeljem naloga nadležnog tužitelja Županije Posavske gore navedenim M.D. i I.K. je produženo zadržavanje za 24 sata. O navedenim događajima obaviješten je nadležni tužitelj ŽP, te su dežurni istražitelj i kriminalistički tehničar izvršili očevid na mjestima događaja, izvijestili su iz MUP-a ŽP.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće