Ispiši ovu stranicu

Konstituirano Općinsko vijeće Orašje

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici novog saziva Općinskog vijeća Orašje, vijećnici su jednoglasno usvojili Odluku o privremenom financiranju općine za razdoblje siječanj-ožujak 2021.godine u iznosu 1.475.825 KM.

Novi saziv OV Orašje, sukladno rezultatima Lokalnih izbora, čini 25 vijećnika iz šest političkih subjekata. Iz HDZ BiH dolazi 17 vijećnika, 3 vijećnika iz SDA, 2 iz HDZ 1990, te po jedan s liste Neovisni, Pokreta demokratske akcije i Hrvatske stranke prava BiH.

Jako dobra priprema i konstruktivni prijedlozi vijećnika, doprinijeli su da sjednica završi dosta brzo i na zadovoljstvo svih. Jednoglasnom odlukom za novog predsjednika OV Orašje izabran je Stanko Vincetić iz HDZ BiH, koji je u proteklom četverogodišnjem mandatu obnašao dužnost načelnika općine Orašje. Za dopredsjednika Općinskog vijeća, izabran je Miralem Puran iz SDA, a na sjednici je formiran i Odbor za izbor i imenovanja na čijem je čelu Kristina Živković iz HDZ BiH. Po pitanju formiranja Klubova vijećnika, predstoje konzultacije koje pojedini vijećnici najavljuju oko zajedničkog formiranja klubova. Sjednica je okončana usvajanjem Odluke o dopuni Statuta općine Orašje kojom je u budućem periodu, uz profesionalno, omogućeno i volontersko obavljanje funkcije načelnika općine Orašje.

Novi predsjednik OV Orašje Stanko Vincetić je naglasio kako je na vijećnicima velika odgovornost da opravdaju povjerenje koje su im birači ukazali. Poručio je kako će nastaviti sa zdravom politikom stabilnosti, kako bi svi skupa napravili pozitivan iskorak za svoju sredinu. –„Moja vrata će biti otvorena za sve prijedloge i sugestije koji našu sredinu mogu učiniti boljom i uspješnijom. Također očekujem izvrsnu suradnju s načelnikom općine, čovjekom s velikim iskustvom, vizijom i s jako puno ideja koje mogu biti na korist svih građana“, poručio je Vincetić, te izrazio očekivanje kako usvajanje općinskog Proračuna neće čekati zadnji rok.

Čestitajući vijećnicima na preuzetim mandatima, pozdravne riječi uputio je novi načelnik općine Orašje Marijan Oršolić, te naglasio kako u narednom periodu očekuje dobru suradnju na relaciji Općinsko vijeće – načelnik općine, uz prihvaćanje svih dobrih inicijativa, bez obzira da li dolazi iz redova vladajuće većine ili od zastupnika oporbe. –„Uvjeren sam kako ćemo odgovoriti na želje i zahtjeve naših sugrađana, osobito kroz rješavanje pitanja infrastrukturne izgradnje, komunalija i svih drugih pitanja za dobrobit naših građana“, naglasio je Oršolić.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće