Ispiši ovu stranicu

Pregled dnevnih događanja za period 16.11.-20.11.2020. godine

Tijekom proteklih 96 sati na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

KRIMINALITET

Evidentirano je počinjenje tri kaznena djela.

Dana 16. studenog 2020. godine dežurnoj službi PS Odžak se obratio tridesetsedmogodišnji M.S. iz Modriče i prijavio da je njega ranije istog dana u ugostiteljskom lokalu Lotos u Odžaku fizički nasrnuo D.S. iz Modriče i osoba nadimka „Muki“ (ostali podaci trenutno nepoznati) obojica iz Modriče. Do napada je došlo nakon kraće prepirke među navedenim, nakon čega je imenovani D.S. izvadio nož i prijeteći njime isti zabio u stol između njega i prijavitelja, da bi potom prijavitelj pobjegao van iz lokala a za njim su istrčala i ostala dvojica nastavljajući s prijetnjama. Istom prilikom u lokalu je ostala prijaviteljeva jakna u kojoj se nalazio novčanik s dokumentima i 130 KM i mobitel marke Samsung koji su napadači prisvojili. S događajem je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske koji naložio provođenje istrage.

Dana 17. studenog 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu KD „Ugrožavanja sigurnosti“ na način da je NN osoba ili više njih prijetila napadom na tijelo i život pedesetčetvorogodišnjoj A.M. iz Srnave, općina Odžak. Po prijavi je postupio dežurni istražitelj OKP PU Odžak koji je utvrdio da 13. studenog 2020. godine imenovanoj predočeno pismo, koje je naslovljeno na nju a upućeno iz Austrije na adresu poduzeća gdje je uposlena, a u kojem NN osoba navodi dosta prijetnji vezano za njezin odnos prema djelatnicima gdje je uposlena. Prijetnje su prijaviteljicu u međuvremenu uznemirile i stvorile strah zbog čega je pokrenuta istraga za gore navedeno kazneno djelo.Dana 18. studenog 2020. godine službenici OKP PU Odžak temeljem prethodno prikupljenih operativnih saznanja o postojanju elemenata KD „Ugrožavanje sigurnosti“ u službene prostorije su priveli više osoba radi provođenja kriminalističke istrage u vezi s navedenim KD. Saslušanjem i ispitivanje privedenih policijski službenici su utvrdili da je 14. studenog 2020. godine dvadesetdvogodišnji A.H. iz Vukosavlja s još dvije za sada nepoznate osobe došao pred obiteljsku kuću E.K. u Odžaku te uz psovke i uvrede uputio ozbiljne prijetnje po život i tijelo navedenog, pri tome lupajući metalnim predmetima po ogradi. Nakon što su uvidjeli da su pogriješili kuću odlaze do kuće B.K. koja se nalazi na drugom kraju Odžaka te ponavljaju izrečene prijetnje. Nakon završetka kriminalističke obrade nadležnom tužiteljstvu Županije Posavske će biti dostavljeno Izvješće o počinjenom KD.

JAVNI RED I MIR

Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

Dana 17. studenog 2020. godine policijski službenici PS Orašje su na magistralnoj cesti u neposrednoj blizini TC „City Centar“ u Orašju zatekli tridesetšestogodišnjeg A.O. iz Tuzle, četrdesetjednogodišnjeg M.S. iz Tuzle i dvadesetogodišnjeg N.I. iz Mirosavaca, koji su kršili odredbe kriznog stožera o ograničenju kretanja od 23,00 do 05,00 sati, zbog čega su imenovanim, a u skladu s Zakonom o prekršajima protiv JRiM, uručeni prekršajni nalozi.

PROMET

Zabilježeno je pet prijava prometnih nezgoda.

Dana 16. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkingu vojarne u Tolisi, a u kojoj su sudjelovali N.P. iz Tuzle i A.I. iz Vidovica, obojica upravljajući s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti Orašje-Kostrč-Matići, a u kojoj su sudjelovali Z.M. Kostrča i A.M. iz Kostrča, oboje upravljajući s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

Dana 18. studenog 2020. Godine PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u blizini mjesnog groblja ul. Sv. Ane u Domaljevcu. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali M.F iz Domaljevca koji je u trenutku nezgode upravljao traktorom i G.Š. iz Grebnica upravljajući osobnim vozilom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

Istog dana PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u mjestu Novo Selo, a u kojoj su sudjelovali Š.J. iz Zorica i I.P. iz Novog Sela, obojica upravljajući s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

Dana 19. studenog 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju, a u kojoj su sudjelovali S.B. iz Orašja i E.H. iz Gradačca, oboje upravljajući s osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

Tijekom proteklih 96 sati policijski službenici su kontrolirali 168 vozila i vozača, uručili su 23 prekršajnih naloga i 4 obavijesti u učinjenom prekršaju zbog nepropisnog parkiranja.

OSTALI DOGAĐAJI

Zaprimljena je jedna prijava ostalih događaja.

Dana 18. studenog 2020. godine policijski službenici na području općine Odžak su pronašli 11 migranata, tri muškarca, četiri žene i četvoro djece o čemu je obaviješten načelnik Ureda za strance u Orašju koji je naložio da se migranti zadrže do sutra kada će djelatnici Ureda poduzeti zakonom predviđene mjere i radnje.

Tijekom proteklih 96 sati policijski službenici su legitimirali pet nepoznatih osoba.

U sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili su 687 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

Izvršili su i 215 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje rada ugostiteljska objekta.

Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimili smo skupno 10 prijava građana te 10 aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

GLASNOGOVORNIK
Zdenko Ćubel

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće