Ispiši ovu stranicu

U ŽP 36 osoba zaraženo koronavirusom, obvezno nošenje maski na otvorenom

Raste broj osoba zaraženih koronavirusom u Županiji Posavskoj, pa je tako s današnjim danom (26.20.2020.g.) aktivnih 36 slučajeva, što je u odnosu na posljednje izvješće od 23. listopada, povećanje za 16 novih slučajeva.

Prema podacima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske s današnjim danom ukupno je testirano 1 320 osoba, odn. 2 085 uzoraka. Koronavirus je, od početka epidemije u ŽP, potvrđen kod 165 osoba, a 123 su se uspješno oporavile i izliječene su, dok je 6 osoba preminulo.

Trenutačno je najveći broj zaraženih u općini Orašje, ukupno 25. Po mjesnim zajednicama to izgleda ovako:

-Bok 2 osobe,

-Matići 4 osobe,

-Oštra Luka 5 osoba,

-Tolisa 6 osoba,

-Orašje 4 osobe,

-Donja Mahala 1 osoba i

-Ugljara 3 osobe.

U općini Odžak je 10 pozitivnih osoba na Covid -19. 10 osoba i jedna osoba u općini Domaljevac-Šamac, konkretno u Grebnicama. U Samoizolaciji se u ŽP nalazi trenutačno 130 osoba.

Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području Županije Posavske u posljednjih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici Županije Posavske na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike Županije Posavske kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Krizni stožer Federalnog Ministarstva zdravstva, zbog povećanja broja novozaraženih, donio je nove naredbe među kojima je i obavezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom prostoru na području cijele FBiH

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće