Ispiši ovu stranicu

Dan općine Orašje

Općina Orašje sutra će proslaviti svoj Dan općine, dan kada su postrojbe hrvatskih branitelja razbile i uništile neprijatelja i oslobodile okupirane Vidovice, a dva dana kasnije na isti način oslobođeno je i selo Kopanice, što je bio i glavni razlog određivanja poslijeratnog Dana općine.

Jednodnevni program obilježavanja Dana općine započet će u 10,00 sati u župnoj crkvi sv. Vida, svetom Misom za poginule branitelje. Središnji dio obilježavanja je Svečana sjednica Općinskog vijeća u oraškoj kino dvorani s početkom u 12,00 sati. Sjednici će prethoditi polaganje vijenaca na spomen obilježju u gradskom parku u Orašju, stoji u programu proslave.

Ovaj značajan datum, na poseban način obilježit će MZ Vidovice i Udruga „23. Listopad“. 28.obljetnicu oslobođenja, uz tradicionalnu Svetu misu u 10,00 sati župnoj crkvi, obilježiti će u 09,45 polaganjem vijenaca na Spomen obilježju u Vidovicama za sve branitelje, a potom i otvorenjem i blagoslovom Spomen sobe u kojoj je biti izložene i čuvane brojne uspomene na herojstvo branitelja i stradanje žitelja na istoku općine Orašje.

 

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće