Ispiši ovu stranicu

CK Orašje danas obilježio Svjetski dan reanimacije

Crveni križ Federacije BiH danas je obilježio Svjetski dan reanimacije pod motom “I tvoje ruke mogu spasiti život”.

Tim povodom, mladi CK Orašje kraj zgrade općine organizirali su pokazne reanimacije i obuku građana. Cilj je bio, ističu u Crvenom križu, educirati što više osoba na pravilno započinjanje reanimacije i u pravo vrijeme, zato što reanimacija započeta u prvih 3 do 5 minuta nakon srčanog zastoja, može spasiti život. Volonteri su aktivnim radom željeli skrenuti građanima pozornost na važnost poznavanja osnovnih koraka reanimacije ili oživljavanja, jer svi mogu naučiti kako nekome pomoći i spasiti život.

Petoro volontera educirali su građane i prolaznike o pravilnoj reanimaciji, a zbog aktualne situacije s pandemiom koronavirusa, nisu izvodili radnje „usta na usta“, nego kompresiju prsnog koša. –„Jako veliki broj ljudi boluje od kardiovaskularnih bolesti, odnosno bolesti srca i krvnih žila, što nerijetko završava i zastojem srca. Članovi i volonteri CK su otvoreni za suradnju, a bilo koja udruga ili broj građana, ako žele naučiti reanimaciju mogu se javiti u prostorije CK Orašje gdje će im pružiti odgovarajuću obuku”, istaknula je prof. medicinske škole Dina Pačuković.

Današnju pokaznu reanimaciju i obuku građana provodili su mladi volonteri, učenici koji su bili drugi na državnom i prvi na federalnom natjecanju u pružanju Prve pomoći uz podršku dvojice instruktora prve pomoći koji su prošle godine završili ljetnu obuku reanimacije koju je organiziralo Europsko vijeće za reanimaciju. U sklopu akcije, građani su mogli kupiti markice u povodu Tjedna borbe protiv tuberkoloze.

Galerija slika

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće