26 Listopad 2020
Windows Media Player Winamp Real Player QuickTime

Pregled dnevnih događanja za period za period 12.10.-16.10.2020. godine

Tijekom proteklih 96 sati na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

KRIMINALITET

Evidentirana su počinjenja šest kaznenih djela.

Dana 12. listopada 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu KD „Ugrožavanje sigurnosti“ na način da je H.O. iz Odžaka uputio ozbiljne prijetnje po život i tijelo S.S. iz Odžaka. Po navedenoj prijavi je postupio dežurni istražitelj koji poduzeo zakonom predviđene mjere i radnje te je o svemu obavijestio i nadležnog tužitelja Županije Posavske.

Dana 14. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Teška krađa“ u pokušaju, na način da je NN osoba ili više njih izvršila oštećenje, odnosno pokušala otuđiti novac iz automata za naplatu parkinga u V. ulici u Orašju. Po navedenoj prijavi je postupio dežurni istražitelj koji poduzeo zakonom predviđene mjere i radnje.

Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Teška krađa“ na način da je NN osoba ili više njih otuđila neutvrđen iznos novca iz automata za samo uslužno pranje koji se nalazi u sklopu BP „Branikom“ u Donjoj Mahali, općina Orašje. Po navedenoj prijavi je postupio dežurni istražitelj koji poduzeo zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 15. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Nasilje u obitelji“ koje se dogodilo u obiteljskoj kući u Oštroj Luci, općina Orašje, na način da su dvadesetogodišnji M.D. i pedesetjednogodišnji J.D., obojica iz Oštre Luke, međusobno se prvo verbalno, a zatim i tjelesno sukobili. Po navedenoj prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je imenovanog M.D. uhitila zbog osnova sumnje da je počinio gore navedeno kazneno djelo, te je o svemu obaviješten nadležni sudac Općinskog suda u Orašju.Istog dana službenici kriminalističke policije MUP-a Županije Posavske, u mjestu Grebnice, općina Domaljevc-Šamac, kontrolirali su vozilo Porsche Cayenne gdje se prilikom kontrole na mjestu suvozača nalazio dvadesetčetvorogodišnji V.V. iz Šamca, koji je u jednom trenutku izašao iz vozila i iz jakne izvadio i odbacio pvc prozirnu vrećicu u kojoj se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom i mirisom podsjeća na opojnu drogu marihuanu. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ imenovani je uhićen o čemu je obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske, te je temeljem naloga Općinskog suda u Orašju izvršena pretraga gore navedenog automobila.Istog dana službenici kriminalističke policije MUP-a Županije Posavske, u mjestu Tolisa, općina Orašje, kontrolirali su vozilo VW Golf IV kojim je upravljao dvadesetpetogodišnji M.Đ. iz Oštre Luke, a kao putnik u vozilu se nalazio tridesetogodišnji M.P. iz Boka. Prilikom kontrole imenovani M.P. je policijskim službenicima predao pvc prozirnu vrećicu u kojoj se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom i mirisom podsjeća na opojnu drogu marihuanu. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ imenovani su uhićeni o čemu je obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske.

JAVNI RED I MIR

Zabilježene su tri prijave narušavanja javnog reda i mira.

Dana 12. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira koji je narušen u butiku „Trend“ u Orašju od strane pedesetjednogodišnjeg I.V. iz Boka, općina. Imenovani je narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem prema S.V. iz Boka, općina Orašje, te će protiv istog biti proveden prekršajni postupak.

Istog dana PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja javnog reda i mira koji je narušen na parkingu BP „Lešić“ u Odžaku od strane tridesetdvogodišnjeg D.Z. iz Odžaka na način da je imenovani stvarao nepotrebnu buku reproduciranjem preglasne glazbe te će protiv istog biti proveden prekršajni postupak.

Dana 15. listopada 2020. godine, prilikom postupanja po prijavi KD „Nasilje u obitelji“ u obiteljskoj kući u Oštroj Luci, općina Orašje, policijske službenike PS Orašje je vrijeđao i omalovažavao pedesetjednogodišnji J.D. iz Oštre Luke. Zbog upornosti u činjenju prekršaja, odnosno narušavanja javnog reda i mira, imenovani je uhićen i zadržan u prostorijama za zadržavanje.

PROMET

Zabilježena je jedna prijava prometne nezgoda.

Dana 13. listopada 2020. godine policijski službenici OPP PU Odžak su operativnim radom došli do saznanja da se 12. listopada 2020. godine na križanju ulica M. Tita i 15. M. Brigade dogodila prometna nezgoda u kojoj je oštećen prometni znak. Daljnjim operativnim radom službenici su doznali da je u nezgodi sudjelovao pedesetosmogodišnji E.D. iz Odžaka koji se nakon prometne nezgode udaljio s mjesta događaja. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba, a protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak.

Tijekom proteklih 96 sati policijski službenici su kontrolirali 275 vozila i vozača, uručili su 50 prekršajnih naloga, 6 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nepropisnog parkiranja te su podnijeli jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili po jednog vozača i vozilo.

OSTALI DOGAĐAJI

Zaprimljeno je sedam prijava ostalih događaja.

Dana 12. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu međusobnih razmirica u Tolisi. Po istoj prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je zbog neprimjerenog ponašanja upozorila dvadesetdvogodišnjeg D.K.

Istog dana policijski službenici PU Odžak su na području Odžaka pronašli četiri migranta iz Libije. Navedeni su smješteni u prostoriju za smještaj migranata, te je o svemu upoznat načelnik Ureda za strance, nakon čega su migranti upućeni u Sarajevo u prihvatilište za migrante.

Dana 13. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela J.K. u obiteljskoj kući u Oštroj Luci, općina Orašje. Po prijavi su postupili policijski službenici i dežurni mrtvozornik Doma zdravlja Orašje dr. Slađan Bojanović koji je konstatirala prirodnu smrt.

Dana 14. listopada 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenje vjetrobranskog stakla na autobusu, koje se dogodilo u krugu autobusnog kolodvora u Orašju. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Orašje koji su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela P.V. u pomoćnoj zgradi obiteljske kuće u Vidovicama, općina Orašje. Po prijavi su postupili policijski službenici i dežurni mrtvozornik Doma zdravlja Orašje dr. Zoran Budimić koji je konstatirao prirodnu smrt.

Istog dana službenici Odjela kriminalističke policije PU Odžak, temeljem naloga Općinskog suda u Orašju, izvršili su pretragu obiteljske kuće, dvorišta, pripadajućih objekata i osobnog vozila koje koristi I.N. iz Gornje Dubice, kojom prilikom nisu pronađeni traženi predmeti.

Tijekom proteklih 96 sati policijski službenici su legitimirali ukupno 11 nepoznatih osoba.U sklopu svojih aktivnosti, a u svezi s pandemijom koronavirusa, izvršili su 245 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.Izvršili su i 205 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja radnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje rada ugostiteljskih objekata.Na koncu tijekom analiziranog perioda, godine zaprimili smo skupno 17 prijava građana te 8 aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

GLASNOGOVORNIK
Zdenko Ćubel

Pročitano 35 puta

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

Zadnje vijesti

Danas će vam trebati kišobran: U Cijeloj BiH se očekuje kiša

Danas će vam trebati kišobran: U Cijeloj BiH se očekuje kiša

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme sa...

Najgori dan dosad: U Hrvatskoj preko 2.000 novozaraženih

Najgori dan dosad: U Hrvatskoj preko 2.000 novozaraženih

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena su 2242...

Svečano obilježen Dan Općine Orašje

Svečano obilježen Dan Općine Orašje

Prigodnim sadržajima danas je svečano obilježen Dan općine Orašje.

Pojačane radarske kontrole u Brčko distriktu

Pojačane radarske kontrole u Brčko distriktu

Pripadnici Jedinice saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, vršit će...

Još danas uživajte u suncu, stiže nam velika promjena vremena

Još danas uživajte u suncu, stiže nam velika promjena vremena

U petak u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu...

Radman: U Hrvatskoj je skoro dvije hiljade smrti manje nego prošle godine, više štete pravi panika

Radman: U Hrvatskoj je skoro dvije hiljade smrti manje nego prošle godine, više štete pravi panika

Rekao je da su sve veće brojke zaraženih svakako zabrinjavajuće,...

Ugrađen prvi bajpas sa uzgojenim ćelijama

Ugrađen prvi bajpas sa uzgojenim ćelijama

Na bečkoj klinici Floridsdorf je pacijentu sa dijagnozom periferne arterijske...

BiH ima 1.169 novozaraženih koronavirusom, preminulo 14 osoba

BiH ima 1.169 novozaraženih koronavirusom, preminulo 14 osoba

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je registrirano...

Specijalci iznijeli čovjeka iz šoping centra u Zagrebu, uhićen je zbog iznude

Specijalci iznijeli čovjeka iz šoping centra u Zagrebu, uhićen je zbog iznude

PU ZAGREBAČKA potvrdila nam je kako je u Arena Centru...

Stanje na cestama 23. 10. 2020

Stanje na cestama 23. 10. 2020

Zbog radova na dionici autoputa A-1 smjer Lepenica-Tarčin zatvoreni su...

SRPSKA "VRAČARA" VOZI PORŠE I UŽIVA U VILI!

SRPSKA "VRAČARA" VOZI PORŠE I UŽIVA U VILI!

Obogatila se na mukama ljudi, evo kako je varala!

Japanski naučnici sproveli istraživanje: Koliko nas maska zaista štiti od koronavirusa?

Japanski naučnici sproveli istraživanje: Koliko nas maska zaista štiti od koronavirusa?

Japanski naučnici proveli su eksperiment i pokazali da maske mogu...