22 Rujan 2020
Windows Media Player Winamp Real Player QuickTime

Pregled dnevnih događanja za period 07.09.-11.09.2020. godine

Tijekom proteklih 96 sati na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

KRIMINALITET

Zaprimljene su ukupno četiri prijave kaznenih djela i to:Dana 07. rujna 2020. godine službenici kriminalističke policije MUP Županije Posavske operativnim radom na terenu su došli do saznanja da se u Tolisi nalazi nasad opojne droge Indijske konoplje. Nakon potvrđenih navoda, a po nalogu dežurnog tužitelja Županije Posavske, na mjestu događaja je obavljen očevid kojim je pronađeno ukupno 20 stabljika navedene opojne droge.Dana 08. rujna 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Utaja“ na štetu D.Ž. iz Orašja, na način da je nepoznata osoba iskoristila nepažnju navedenog kojem je ispao novčanik na parkingu poduzeća „Badžo Komerc“, a koji novčanik je zatim nepoznata osoba prisvojila i udaljila se mjesta događaja. Po istoj prijavi je postupio dežurni istražitelj OKP PU Orašje.Dana 08. rujna 2020. godine u Novom Selu, općina Odžak, prilikom izvođenja pretrage obiteljske kuće koju koristi M.G, njegov otac I.G. je počinio KD „Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Pedeset petogodišnji I.G. je uhićen i zadržan u prostorijama za zadržavanje PS Odžak.Dana 09. rujna 2020. godine u 09,09 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Krađa“ na štetu J.O. iz Oštre Luke, na način da je nepoznata osoba u III ulici u Orašju iskoristila njegovu nepažnju i iz automobila otuđila novac iz novčanika u ukupnom iznosu od 150 eura. Po istoj prijavi je postupio dežurni istražitelj OKP PU Orašje.Dana 09. rujna 2020. godine u 10,24 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Teška krađa“ na štetu T.Ž. iz Donje Mahale, na način da je nepoznata osoba ili više njih tijekom noći na njivama zv. „Gradišta“ u Tolisi, općina Orašje otuđila veću količinu akumulatora, pogonskog goriva i raznih kuhinjskih pomagala. Po istoj prijavi je postupio dežurni istražitelj OKP PU Orašje koji je zajedno s krim. tehničarom na mjestu događaja izvršio očevid.

Dana 10. rujna 2020. godine službenicima OKP PU Odžak, prilikom poduzimanja službenih radnji, tridesetdvogodišnji M.O. iz Gradačca je dragovoljno predao 3 pvc vrećice u kojima se nalazila određena količina zelene biljne mase za koju je isti izjavio da se radi o opojnoj drogi marihuani. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ opisano u članku 239. KZ F BiH navedeni M.O. je uhićen i zadržan u prostorijama za zadržavanje PS Odžak. Protiv istog će biti podneseno Izvješće o izvršenom KD nadležnom tužiteljstvu ŽP.

JAVNI RED I MIR

Zaprimljena je ukupno __1__ prijava narušavanja javnog reda i mira i to:Dana 09. rujna 2020. godine u 10,30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRIM na parceli Begluci u Donjoj Dubici, općina Odžak, Po istoj prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te će protiv prekršitelja Ž.S. iz Pruda biti proveden prekršajni postupak.

Dana 10. rujna 2020. godine PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu narušavanja JRIM u ul. Kralja Tomislava u Domaljevcu. Po istoj prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je L.P. iz Domaljevca narušio JRiM drskim ponašanjem , te je zbog upornosti u činjenju prekršaja lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje PS Orašje.

PROMET

Zaprimljene su ukupno tri prijava prometnih nezgoda i to:Dana 07. rujna 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u VI. Ulici u Orašju. Po navedenoj prijavi su postupili policijski službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u prometnoj nezgodi sudjelovali V.Dž iz Donje Mahale, općina Orašje i I.K iz Tolise, općina Orašje. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

Dana 08. rujna 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ul. M. Tita u Odžaku. Po navedenoj prijavi su postupili policijski službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u prometnoj nezgodi sudjelovale D.Š. iz Posavske Mahale, općina Odžak i V.B iz Posavske Mahale, općina Odžak. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.Dana 09. rujna 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u II. Ulici u Orašju. Po navedenoj prijavi su postupili policijski službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u prometnoj nezgodi sudjelovali I.M. iz Donje Mahale, općina Orašje i E.Š-I. iz Tolise, općina Orašje. U nezgodi je nastupila materijalna šteta, dok je I.M. zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika DZ Orašje.

Dana 10. rujna 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u XVI. ulici u Orašju. Po navedenoj prijavi su postupili policijski službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u prometnoj nezgodi sudjelovali J.J. iz Kopanica, općina Orašje i S.Z. iz Orašja. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.Pored gore navedenog policijski službenici su zbog vožnje u alkoholiziranom stanju isključili iz prometa skupno __0__ vozača, od koji su __0__ vozača lišili slobode zbog vožnje pod utjecajem alkohola.OSTALI DOGAĐAJIZaprimljeno je ukupno sedam prijava ostalih događaja i to:Dana 07. rujna 2020. godine u 16.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu A.Dž. iz Donje Mahale koja prijavljuje da ima problema s A.Ž. iz Donje Mahale. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu gornje upozorila na ponašanje.
Dana 08.Rujna 2020 godine PS Orašje je zaprimila prijavu požara na njivama zv. „Gradišta“ u Tolisi. Na mjesto događaja su upućeni pripadnici DVD Tolisa koji su požar ugasili.Istog dana PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pronalaska minsko eksplozivne naprave. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je uz primjenu svih sigurnosnih standarda napravu smjestila u za to predviđen prostor do preuzimanja od strane civilne zaštite.Dana 08. rujna 2020. godine, temeljem naloga suca Općinskog suda u Orašju, izvršena je pretraga obiteljske kuće u Novom Selu, općina Odžak koju koristi dvadeset dvogodišnji M.G. Pretragom su pronađeni predmeti, koji su noć prije otuđeni u Modriči, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu s provalnom krađom u trgovinu Yimor u Novom Selo a koja se dogodila 26. kolovoza 2020. godine. Navedeni M.G. je priveden i nakon kriminalističke obrade predan službenicima kriminalističke policije PS Modriča na daljnje postupanje.
Istog dana službenik policije PS Odžak je napadnut od više pasa lutalica u Odžaku kojom prigodom mu je bio ugrožen tjelesni integritet i zdravlje te je bio primoran uporabiti vatreno oružje iz kojeg je ispalio jedan hitac. Nakon napada pasa lutalica, a zbog zadobivenih ozljeda službenik je zatražio liječničku pomoć u DZ Odžak.Dana 09. rujna 2020. godine u 13,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara u blizini TC Bingo na Dusinama u Orašju. Na mjesto događaja su upućeni pripadnici DVD Orašje koji su požar ugasili.Dana 09. rujna 2020. godine, nakon provedenih sveobuhvatnih izvida, službenici OKP PU Odžak su došli do saznanja da su provalnu krađu u trgovinu „Yimor“ u N. Selo, a koja se dogodila 26. Kolovoza u 03,10 sati, izvršili pedesetpetogodišnji I.G. iz Novog Sela koji je i uhićen, dvadesetdvogodišnji M.G. iz Novog Sela, dvadesetdvogodišnji M.B. iz Posavske Mahale i tridesetosmogodišnji J.R. iz Novog Sela. Protiv istih će biti podneseno Izvješće o izvršenom KD nadležnom tužiteljstvu Županije Posavske. U svezi s navedenim službenici OKP PU Odžak su izvršili i očevid u Novom Selu gdje su pronašli odbačene a zatim zapaljene predmete koji se mogu dovesti u vezu s gornjim KD, kao i provalnom krađom u trgovinu elektroničke opreme u Modriči od prethodnog dana.

Dana 10. rujna 2020. godine PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu požara na obiteljskoj kući u Domobranskoj ulici u Grebnicama. Na mjesto događaja su upućeni pripadnici DVD Domaljevac-Šamac, Orašje, Tolisa i Šamac koji su požar ugasili, nakon čega su dežurni istražitelj OKP-a PU Orašje, krim. Tehničar i vještak za požare započeli s očevidom koji će biti nastavljen tijekom idućeg dana.

Dana 10. rujna 2020. godine temeljem naloga dežurnog tužitelja Županije Posavske uhićenom I.G. iz Novog Sela, općina Odžak je produžena mjera zadržavanja za još 24 sata.

Pored navedenog policijski službenici su na području Županije Posavske zatekli __0__ migranata.

U sklopu svojih aktivnosti, a u svezi s pandemijom koronavirusa, izvršili su nadzor nad __275__ osoba koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.
Izvršili su i __191__ obilazak ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja radnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje rada ugostiteljskih objekata.

Na koncu tijekom analiziranog perioda, godine zaprimili smo skupno __21__ prijavu građana te __8__ aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

Glasnogovornik
Zdenko Ćubel

Pročitano 34 puta

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

Zadnje vijesti

OSNOVNO TIJESTO ZA PITE. MLADIM DOMAĆICAMA ĆE BITI KORISNO

OSNOVNO TIJESTO ZA PITE. MLADIM DOMAĆICAMA ĆE BITI KORISNO

OSNOVNO TIJESTO ZA PITE. MLADIM DOMAĆICAMA ĆE BITI KORISNO

Čovjek koji se napustio sistem: Ovako bivši menadžer živi sretno – bez prihoda!

Čovjek koji se napustio sistem: Ovako bivši menadžer živi sretno – bez prihoda!

Irac Mark Boyle, fakultetski obrazovana osoba, bivši uspješni menadžer i...

Prvo neobični krateri, a sada i izbočine: Nešto čudno se dešava u Sibiru

Prvo neobični krateri, a sada i izbočine: Nešto čudno se dešava u Sibiru

Reporter BBC-ja, Stiv Rozenberg, otputovao je u sibirsku regiju Jakutiju...

Denis ima 33 godine, ali zbog rijetke bolesti izgleda kao dječak

Denis ima 33 godine, ali zbog rijetke bolesti izgleda kao dječak

Iako izgleda poput tinejdžera, Denis Vašurin, prema rodnom listu, rođen...

Ovi smrtonosni virusi nestali su bez traga

Ovi smrtonosni virusi nestali su bez traga

BILO je to 1002. godine. Engleski kralj Ethelred II, zapamćen...

REM predlaže ograničavanje emitovanja rijaliti programa

REM predlaže ograničavanje emitovanja rijaliti programa

Savjet Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) predložio je da...

Crna propaganda Ujedinjene Srpske: Šta je Stevandić htio da kaže?!

Crna propaganda Ujedinjene Srpske: Šta je Stevandić htio da kaže?!

Crna propaganda Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića uspijela je da okupira...

Stiže prvi jači hladni val, mogle bi pasti ekstremne količine kiše

Stiže prvi jači hladni val, mogle bi pasti ekstremne količine kiše

POSLJEDNJI je dan kalendarskog ljeta. Sutrašnjom ravnodnevicom počinje kalendarska jesen,...

Pogrešan brushalter izaziva - glavobolju

Pogrešan brushalter izaziva - glavobolju

Kupovina ispravnog brushaltera podjednako je važan posao, kao i kupovina...

Greške koje pravimo kada koristimo vlažne maramice

Greške koje pravimo kada koristimo vlažne maramice

Većina ljudi danas svakodnevno koristi antibakterijske vlažne maramice, ali mnogi...

Brzi program za pranje veša jeftiniji ali ima mana

Brzi program za pranje veša jeftiniji ali ima mana

Brzi programi za pranje rublja u veš-mašini i te kako...

ČUVENI DR. FAUCI SAVJETUJE: “Samo ovako možemo da preživimo do 2022. godine…”

ČUVENI DR. FAUCI SAVJETUJE: “Samo ovako možemo da preživimo do 2022. godine…”

Između ostalog savjetuje uzimanje vitamina D ukoliko je on deficitaran...

Je li 13 doista nesretan broj i što on predstavlja u kršćanstvu?

Je li 13 doista nesretan broj i što on predstavlja u kršćanstvu?

Činjenica jest da u Svetom pismu nalazimo određenu simboliku brojeva....

Je li 13 doista nesretan broj i što on predstavlja u kršćanstvu?

Je li 13 doista nesretan broj i što on predstavlja u kršćanstvu?

Činjenica jest da u Svetom pismu nalazimo određenu simboliku brojeva....