Ispiši ovu stranicu

Počela izgradnja pet farmi koka nosilja kod Šamca

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević danas je, zajedno sa direktorom Firme "Agreks" iz Donjeg Žabara Predragom Miličićem, posjetio mjesto u naselju Brvnik gdje je počela izgradnja pet farmi za 150.000 koka nosilja - investicije u vrijednosti pet miliona KM.

Završetak gradnje i početak useljavanja, na zatvorenom prostoru od 9.000 metara kvadratnih, predviđen je iduće godine, kao i zapošljavanje određenog broja radnika sa područja Šamca.

Milićević je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja još jednog gradilišta na području Šamca, u povratničkoj mjesnoj zajednici Brvnik, pogotovo jer je riječ o proizvođaču koji je lider u regionu koji otvara savremeni pogon za proizvodnju konzumnih jaja na ovom području.

"U Opštinskoj upravi smo se trudili da budemo na usluzi svim kompanijama koje namjeravaju da investiraju na područje opštine Šamac. Riječ je o proizvodnom ulaganju koji će za rezultat imati, ne samo nova radna mjesta naredne godine, nego i to da ovdje dolazi jedna od najsavremenijih proizvodnji u ovoj oblasti u BiH koja doprinosi i uvođenju novih tehnologija", rekao je Milićević.

On je istakao da Šamac dobija još jednog lidera u oblasti proizvodnje u BiH i regionu čime se šalje poruka da je ta opština otvorena za sve koji žele da investiraju na ovom području, a pogotovo u oblasti proizvodnje.

"U narednom periodu moramo intenzivirati aktivnosti u tom segmentu. Proteklih godina, a i danas, mi smo na raspolaganju 'Agreksu' da koriste lokalne podsticaje koji se tiču zapošljavanja novih radnika i podsticaj za nabavku nove opreme. Siguran sam da ćemo u narednom periodu u ovoj oblasti imati i veći broj investitora", naveo je Milićević.

Miličić je istakao da je "Agreks" balkanski lider kada je riječ o živinarskoj proizvodnji.

"Prateći savremene trendove u proizvodnji konzumnih jaja odlučili smo se za investiciju kupovine pet starih objekata u naseljenom mjestu Brvnik. Ovdje podižemo kompleks koji će, kada bude završen, biti jedini u BiH koji će ispunjavati sve propisane uslove za izvoz jaja na tržište EU", rekao je Miličić.

On je dodao da je ova firma, čije je sjedište u Donjem Žabaru, odlučila da širi posao i na susjedne opštine, te naglasio da će investicija biti realizovana u dvije faze - prvo dvije, a zatim tri farme po vrlo modernoj automatizovanoj specijalizovanoj opremi.

"Opštinska uprava Šamac ima profesionalan pristup, ono što mi iz realnog sektora očekujemo. Preporučio bih i drugim investitorima da ulažu i otvaraju ovde", istakao je Miličić.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće