Ispiši ovu stranicu

Pripadnici MUP-a ŽP tijekom srpnja zaplijenili opojnu drogu u vrijednosti oko 100.000 KM

Policijski službenici MUP-a ŽP u proteklom periodu provodili su pojačane aktivnosti na suzbijanju zlouporaba opojnih droga, te su operativnim radom na terenu i kontinuiranim prikupljanjem kriminalističko- obavještajnih saznanja i obavijest, tijekom mjeseca srpnja ove godine proveli više operativnih akcija.

One su imale za cilj pronalazak i dokumentiranje kaznenih djela i počinitelja istih iz oblasti zlouporaba opojnih droga.

Provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti, tijekom gore navedenih operativnih akcija, policijski službenici MUP-a ŽP zaplijenili su 108 stabljika opojne droge „Indijske konoplje“, oko 300 grama biljne usitnjene materije za koju je preliminarnim ispitivanjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi „Marihuani“, oko 1700 sjemenki „Indijske konoplje“, određenu količinu praškaste bijele materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu „kokain“, zatim nekoliko vaga za precizno vaganje, više komada metalnih drobilica za usitnjavanje opojne droge marihuane, automatsku vojničku pušku „kalašnjikov“ i pripadajuće streljivo, te nekoliko mobitela i druge predmete koji se koriste za proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. Tom prilikom slobode je lišeno šest osoba koje su nakon kriminalističke obrade predate u nadležnost tužiteljstva Županije Posavske, od kojih je za dvije osobe nadležni sud odredio mjeru pritvora. Zaplijenjena opojna droga na crnom tržištu premašuje iznos od 100.000 KM, izvijestio je Zdenko Ćubel glasnogovornik MUP-a ŽP.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće