Ispiši ovu stranicu

Sutra je blagdan Velika Gospa ujedno i proslava patrona župe UBDM u Tolisi

Sutra je blagdan Velika Gospa ujedno i proslava patrona župe UBDM u Tolisi. Vjernici se za ovaj dan pripremaju kroz ispovijedi i mise trodnevnice, a večerašnje misno slavlje predvodit će fra Nikola Kozina, župni vikar u župi Sv. Franje Asiškoga u Gučoj Gori.

Sutra, na sam patron župe, svečano misno slavlje u 11,00 sati na platou ispred samostana i župne crkve, predvodit će dr. fra Ivan Sesar, generalni definitor u Rimu u suslavlju brojnih svećenika iz toliške i susjednih župa. Vjernici u ovom kraju od davnina štuju i zavjetuju se Nebeskoj majci, a uz domaće župljane, na svečanost Blaženoj Djevici Mariji hodočaste i vjernici iz susjednih župa Domaljevac, Grebnice i Oštra Luka-Bok.

Po tradiciji, na blagdan Velike Gospe u Orašju se održavao veliki vašar s bogatom ponudom zabavnih i drugih sadržaja za sve uzraste, ali zbog aktualne pandemije i mjera Kriznih stožera, ove godine će vašar izostati. Zaključkom Vlade Županije Posavske, blagdan Velika Gospa, subota 15.kolovoza, neradni je dan za sva tijela uprave, poduzeća i ustanove kao i druge pravne i fizičke osobe na području ŽP, izvijestili su iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike Vlade ŽP.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće