Ispiši ovu stranicu

Katarina Čančar nesvakidašnji talent iz Novog sela pored Odžaka

Ako se po jutru dan poznaje, a to kaže narodna poslovica onda će u Bosanskoj posavini biti veselo i radosno, jer tamošnji talenti iz Glazbene škole u Odžaku plijene pozornost gdje god se pojave.

Prednjači 14-godišnja Katarina Čančar, koja svojim neizmjerno točnim prebiranjem po tipkama klavira malo koga ostavi ravnodušnima, pa tako nije niti nas kad smo je slušali u samostanskoj crkvi na Plehanu

Iz dana u dan sve se više uvjeravamo da Bosanska posavina nije samo plodna u smislu dobre oranice i ravnice, koja daje zlatno klasje. Više od 300 doktora znanosti iznjedrenih i odgajanih plodovima sa posavskih njiva kapacitet su kakvim se malo koje područje veličine ovog malog zemaljskog raja može pohvaliti. A da će se i u budućnosti rađati brojni talenti poput glumaca Ive Gregurovića i Krune Šarića, novinara Peje Gašparevića, nogometaša Vedrana Ćorluke, Mladena Petrića i Marija Mandžukića govore brojni posavski biseri koji od malih nogu kreću graditi blistave karijere.

Ako se po jutru dan poznaje, a to kaže narodna poslovica onda će u Bosanskoj posavini biti veselo i radosno, jer tamošnji talenti iz Glazbene škole u Odžaku plijene pozornost gdje god se pojave. Prednjači 14-godišnja Katarina Čančar, koja svojim neizmjerno točnim prebiranjem po tipkama klavira malo koga ostavi ravnodušnima, pa tako nije niti nas kad smo je slušali u samostanskoj crkvi na Plehanu.

Prema riječima majke Jelene, koja s mužem Markom odgaja još dvojicu sinova Ivana i Luku, Katarina se zaljubila u glazbu od prve i svake rane mise svojim sviranjem i pjevanjem oduševljava župljane svoje župe. Rođena je u Bosanskoj Posavini i tu cijelo vrijeme živi. Baš kao i otac koji kao branitelj nakon pada Posavine istu nije napuštao braneći je na drugim posavskim bojištima.

Talente mlade Katarine ništa ne može zasjeniti. Njena je volja jaka a želja velika. Sad je samo važno da cijela društvena zajednica motivacijskim projektima pomogne u ostvarivanju uspješne karijere. Uz maestralno sviranje klavira Katarina je u odlična učenica 9. razreda Pučke škole, a palnira upisati, ni više ni manje, nego Gimnaziju, čime pokazuje želju za nastavkom obrazovanja. Udareni su dobri temelji i sad samo treba nastaviti graditi. Katarina, sretno!
Piše: Anto PRANJKIĆ

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće