Ispiši ovu stranicu

U Vidovicama pozitivan slučaj na COVID-19, u samoizolaciji i predsjednik Vlade ŽP

Još jedan pozitivan slučaj na koronavirus registriran je u ŽP, i prema podacima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽP, s današnjim danom 07.08.2020. godine, imamo tri aktivna slučaja, dva u Orašju i jedan u Vidovicama, a u samoizolaciji su trenutačno 52 osobe.

Ovim je broj zaraženih u ŽP, od početka pandemije koronavirusa porastao na 13, a 10 osoba je izliječeno. Ukupno je u ŽP, prema podacima stožera, testirano 525 osoba, a broj testiranih uzoraka je 856. Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje je poduzeo neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kantakta pacijenta, odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakta pacijentu na SARS-CoV-2 virus. Upućen je apel građanima ŽP da se pridržavaju svih do sada objavljenih preporuka uz obvezno nošenje zaštitne maske i poštivanje mjera fizičkog razmaka.

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić od jučer ( 06.08.) nalazi se u samoizolaciji. Budući je član obitelji predsjednika Topića potvrđen pozitivnim na korona virus COVID-19, a predsjednik je bio u kontaktu sa njim, odmah je po saznanju istog upućen u samoizolaciju. Poslovi u Vladi ŽP odvijaju se bez zastoja, a sa suradnicima predsjednik ostvaruje telefonski kontakt pridržavajući se svih liječničkih i epidemioloških uputa. Ranije planirane aktivnosti i sastanci predsjednika Topića otkazani su, objavljeno je na web stranici Vlade ŽP.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće