Ispiši ovu stranicu

Na hodočašće u G.Tramošnicu krenulo 150 vjernika iz župa Tolisa i Vidovice

Poštujući aktualne zapovijedi i  preporuke Kriznih stožera, vjernici iz župa Tolisa i Vidovice jutros su pješice krenuli na tradicionalno hodočašće u Gornju Tramošnicu kako bi se poklonili Gospi od Anđela.

Uz zvuke crkvenih zvona, molitvu i pjesmu, vjernici su na put dug više od 20 km, krenuli nakon jutarnjih misa i blagoslova, kako bi sutra sudjelovali na svečanoj Svetoj misi u povodu patrona ove posavske župe.

U koloni, na čelu s hodočasničkim križem, koja je krenula ispred crkve UBDM u Tolisi, bilo je iznenađujuće puno vjernika, što govori da mladi župljani štuju Gospu od Anđela i nastavljaju tradiciju koja u toliškoj župi traje više od 80 godina. Kolonu od  98 većinom mladih hodočasnika, skrušenom molitvom i hodočasničkim pjesmama posavskog kraja, predvodili su gvardijan fra Mario Jurić, fra Zvonko Benković i fra Marinko Baotić, a na tradicionalno zavjetno hodočašće  ispratili su ih njihovi roditelji, rodbina i prijatelji.

Vjernici župe Sv.Vida Mučenika u Vidovicama, također tradicionalno hodočaste ui G.Tramošnicu, a ove godine i pored strogih mjera zbog pandemije koronavirusa, ispred vidovačke crkve krenulo je kolona od 33 hodočasnika. Vidovačkoj i toliškoj koloni priključili su se i hodočasnici iz Jenjića i Boka, tako da je u konačnici, ovogodišnje hodočašće okupilo oko 150 vjernika. U nedjelju na blagdan Gospe od Anđela, najavljen je i odlazak velikog broja biciklista koji će krenuti ispred toliške crkve.

Na proslavi Patrona župe u Gospinom svetištu Gornjoj Tramošnici očekuje se veliki broj vjernika posavskog kraja, a svečano misno slavlje predvodit će mons. dr. Marko Semren, pomoćni biskup banjalučki. 

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće