Ispiši ovu stranicu

Odbojkašice i nogometaši iz Orašja na završnici Sportskih igara mladih

Desetu godinu za redom Sportske igre mladih održavaju se u BiH, a ove godine okupit će mlade u 42 grada, među kojima je i Orašje.

Najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi u proteklih 9 godina okupila je više od 320.000 djece iz BiH. Osim propagiranja sporta i sportskog načina života, kroz svoje programe rade aktivno na edukaciji djece o svim sferama održivog razvoja. Cilj Sportskih igara je da kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti).

Sportske igre mladih, jučer su u Orašju okupile dječake i djevojčice koji su se natjecali u odbojci i malom nogometu. Valentina Vincetić i Ivana Knežević izborile su plasman na završni turnir u odbojci na pijesku, pobijedivši u finalu Natašu Perić i Veru Nikolić iz Obudovca. U dvoranskoj odbojci pobjedu su odnijele djevojke iz Obudovca, koje su u finalu sa 2:0 svladale ekipu Orašja. Natjecanje u malom nogometu okupilo je igrače 2005. i 2009. godište, a prva mjesta u obje konkurencije osvojila je ekipa 1 iz Akademije Atletico 1919 Orašje. -„Prethodnih godina je bio slučaj da pobjednici iz svih gradova dolaze na veliko finale u Sarajevo, ali zbog specifičnih uvjeta i mjera ne možemo dovesti 2.000 djece, kako je to bio slučaj prethodnih godina, te smo odlučili smanjiti broj i sustav natjecanja. Ove godine ćemo praviti polufinalne turnire, tako da će pobjednici iz Orašja sudjelovati na polufinalnom turniru s dječacima i djevojčicama iz Tuzlanske županije“, izjavila je Naida Abdulahović glasnogovornica Sportskih igara mladih.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće