Ispiši ovu stranicu

Održana 31.sjednica Općinskog vijeća Orašje

Općinsko vijeće Orašje pod predsjedanjem Maria Oršolića, na današnjoj 31. sjednici, održanoj u oraškoj kino dvorani, među ostalim je usvojilo Odluku o zaštiti izvorišta vode za piće Kostrč.

Odlukom su utvrđene zone sanitarne zaštite izvorišta vode s kojega se vrši opskrba potrošača na području općine Orašje, zatim veličina i granice zona sanitarne zaštite, mjere i režimi zaštite, te nadzor nad provođenjem ove odluke, a sve s ciljem zaštite zdravlja stanovništva općine Orašje, kvalitete vode i zaštite ovog vodnog resursa. Vijećnici su nakon poduže rasprave podržali Odluku o davanju u zakup hladnjače za voće i povrće u vlasništvu Općine Orašje. Radi se o specifičnom gospodarskom objektu čijom se izgradnjom i korištenjem želi unaprijediti poljoprivredna proizvodnja na području općine Orašje. Načelnik je ovlašten da raspiše javni poziv, a hladnjača će biti dana na pet godina u zakup, po početnoj cijeni od 1.000 maraka.

Općinsko vijeće Orašje dalo je Medžlisu Islamske zajednice u zakup poslovni prostor od 20,50 kvadrata, bez naknade na pet godina. Vijećnici su podržali dvije odluke i oslobodili Općinu Orašje plaćanja komunalnog doprinosa za izgradnju višekatnog stambenog objekta za kolektivno stanovanje i stanova za socijalno zbrinjavanje u Orašju, kao i Dječji vrtić Pčelica od plaćanja komunalnog doprinosa.

Nad parcelama u Kopanicama utvrđen je javni interes u svrhu izgradnje ceste – asfaltiranja dva sokaka. U novi školski odbor OŠ Ruđera Boškovića Donja Mahala, imenovani su Joso Vincetić i Nada Ević iz reda osnivača, te Ilinka Maskaljević iz reda roditelja, dok su dva mjesta iz reda učitelja ostala upražnjena i bit će popunjena ponovnim natječajem.

U Povjerenstvo za ocjenjivanje i izbor pristiglih prijava za dodjelu investicijskih potpora u svrhu razvoja poljoprivrede, imenovani su Josip Pejić, Anto Kobaš, Pero Baotić, Katica Dabić i Drago Mijić, dok je Marijan Živković, diplomirani pravnik iz Kostrča imenovan za općinskog pravobranitelja u Općinskom pravobraniteljstvu u Orašju. Na mjesto člana Nadzornog odbora u J.P. “Radiopostaja Orašje”, nakon što je Nermin Zlatkić podnio ostavku, imenovan je Malik Tvica iz Orašja, kao jedini prijavljeni kandidat za navedenu poziciju.

Do kraja sjednice Općinsko vijeće je usvojilo Izvješća o radu u 2019. godini JP “Vodovod i odvodnja” i “Dom zdravlja Orašje”, ali nije podržalo izvješće o radu Ljekarske zdravstvene ustanove “Ljekarna Orašje”.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće