Ispiši ovu stranicu

Brčko Distrikt je koruptivna sredina koju etno-nacionalne tajkunsko-kriminalne kvazi elite vode u prospast!

Brčko Distrikt sve više postaje izgrižena i koruptivna sredina opterećena kriminalom, nepotizmom i koju etno-nacionalne tajkunsko-kriminalne kvazi elite vode u bespuće.

To se manifestuje kroz donošenje odluka i zakona u koje se ugrađuje sistemska korupcija i kriminal kroz dodjelu poslova i stimulacija za svoje porodično-prijateljske firme, kroz prodaju po nerealnim cijenama građevinsko zmeljište za navodne poslovne inicijative koje se nikada ne realizuju. Tako je hiljade duluma zemljišta na špekulativan način prešlo u privatno vlasništvo. To je vidljivo i kroz zapošljavanje po rodbinskim i partijskim vezama, kroz trošenje milionskih iznosa na razne manifestacije i proslave ugostiteljskim objektima naših političara; putem raznih subkulturnih događaja koje organizuju nekompetentne agencije preko kojih se pere javni novac, a Brčko kao nekada poznata kulturna sredina se provincijalizuje.

Kriminal i korupcija se manifestuje i kroz dodjelu raznih grantova svojim simpatizerima, npr. za stimulaciju u poljoprivredi. Tako se dodijeljuje na desetine miliona KM, a da od te navodne poljorivredne proizvodne koja se stimuliše ovim novcem nije ostvarena niti jedna konvertibilna marka PDV-a. Građani se pitaju ko pojede toliku junad, prasad, janjad, voće i povrće a da ne plati ni marku poreza.

Administracija Vlade raspolaže sa 340 putničkih automobila, koji godišnje pređu preko 3 miliona km što građane košta preko 3,5 miliona KM godišnje, dok Vlade daleko razvijenijih i mnogoljudnijih evroopskih zemalja imaju do deset puta manji vozni park.

No, naši skorojevići u vlasti pokušavaju da budu veliki samo kada se voze u narodnim automobilima i troše narodne pare. Oni su svjesni da nemaju kompetencija ni znanja i da su mnogi, čast izuzetcima, završili jeftine i instant fakultete po šumama i gorama i raznim birtijama.

Ova vlast će ostati zapamćena i po tome što je od nje i zbog nje više građana pobjeglo iz Brčkog u miru nego tokom ratnih dejstava.

Nadamo se da će građani Distrikta na narednim izborima birati kompetentne, sposobne i dokazane kadrove, a ne ove nesposobne stranačke kurire u vlasti.

Naša redakcija će u narednom periodu objaviti analizu dodjele sredstava po osnovu korona zakona sa imenima firmi i njihovih vlasnika u vlasti.

J.Č.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće