Ispiši ovu stranicu

Predstavnici Crvenog križa F BiH u posjetu Općinskim organizacijama u ŽP

Generalni tajnik Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić, sa svojim suradnicima, obišao je početkom ovoga tjedna općinske organizacije Crvenog križa u Županiji Posavskoj.

Sa članovima i volonterima Crvenog križa Orašje, Domaljevac-Šamac i Odžak razgovarali su o trenutačnoj situaciji s koronavirusom, i aktivnostima koje su u ovim organizacijama poduzeli na terenu.

Volonteri i profesionalci su istaknuli kako su građanima s ovog područja bili na raspolaganju od samog početka koronavirusa, što će, kako su naglasili, ostati i u narednom razdoblju. Prof. Edina Pačuković, koordinatorica za mlade pri CK Orašje naglasila je kako su početkom pandemije u Orašju pokrenuli humanitarnu akciju „Pomoć potrebitima“, tijekom koje su za osobe kojima je bilo onemogućeno ili ograničeno kretanje te bolesnim i starijim osobama vršili nabavku lijekova, kućnih potrepština, ali i obavljali druge poslove na zahtjev korisnika usluga. U akciju se odazvao veliki broj mladih volontera, među kojima je i Ana Mikić, koja se rado uključila i u ovu, kao i mnoge prethodne projekte Crvenoga križa.

„Naše malo njim a je puno, a njihov osmjeh nama je najveća nagrada“, ustvrdila je ova mlada humanitarka u razgovoru s predstavnicima Federalnog Crvenog križa.

U okviru posjeta Županiji Posavskoj, odn. općinskim organizacijama, uručena je i donacija higijenskih sredstava, koju financira UNICEF te određena količina sokova i čipsa, koji su donacija kompanije Pepsico

Galerija slika

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće