Ispiši ovu stranicu

U LJZU “Ljekarna” Orašje dovoljna količina zaštitne opreme i sredstava, u samoizolaciji 396 osoba

Građani na našem području itekako su odgovorni i disciplinirani kada je u pitanju higijensko-epidemiološka slika, i velika većina nose maske i zaštitne rukavice, te koristi dezinfekcijska sredstva.

Zbog velike potražnje, u Ljekarni u Orašju su nabavili nove količine tih sredstava te su danas iz Ljekarsko zdravstvene ustanove „Ljekarna“ Orašje obavijestili da su osigurali nove količine pamučnih maski, medicinski alkohol od 70 i 98 posto te dezinfekciju za suho pranje ruku.

Sva sredstva su osigurana u dovoljnim količinama, a Ljekarna radi svaki radni dan od 7 do 17 sati.
Na području ŽP u samoizolaciji se nalazi 396 osoba, a ukupno je za 39 osoba završio 14-odnevni period samoizolacije, podaci su Zavoda za javno zdravstvo ŽP.

Poštivanje mjera o samoizolaciji na terenu provode policijski službeni koji su na području PU Orašje izvršili nadzor nad primjenom odredbe o samoizolaciji za 214 osoba i to 153 osobe na području općine Orašje i 61 osobe na području općine Domaljevac-Šamac, koje su u potpunosti poštovane.

Policija navodi kako se poštuju i ostale naredbe i zapovijedi nadležnih tijela, s tim da su dvije osobe, u Oštroj Luci i Odžaku zatečene u kršenju policijskog sata, protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

Službenici odjela prometne policije su izvršili i pratnju 37 osoba područjem Županije Posavske kojima je određena samoizolacija .

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće