Ispiši ovu stranicu

Domoljublje se isplati: HDZ-ov zastupnik Đuro Delić za vrijeme mandata primio 200 tisuća maraka

Da se u BiH najviše isplati baviti politikom, najbolji je primjer HDZ-o zastupnik u domu naroda FIBH Đuro Delić.

Naime, centar za istraživačko novinarstvo javno je objavio primanja brojnih političara u BiH, među kojima i primanja Đure Delića.

Prema navedenim podacima za četiri godine svog mandata Đuro Delić je iz Federalnog proračuna primio blizu 200 tisuća maraka, točnije 195. 928,66 maraka.

Od navedenih 195 tisuća maraka 120 tisuća marka je primio na ime plaće, 27 tisuća maraka su paušali, 15 tisuća maraka je smještaj, 12 tisuća prijevoz, 9 tisuća je plaćeno za odvojeni život, a otprilike pet tisuća je plaćeno po ostalim osnovima.

Foto primanja Dure Delića

U Večernjem listu prikazan kao humanitarac

Iako je primio gotovo 200 tisuća maraka iz proračuna samo na osnovu mandata u Federalnom parlamentu, HDZ-ovi mediji nastojali su Delića prikazati kao velikog humanitarca i domoljuba.

Tako je HDZ-ov mediji Večernji list objavio članak gdje Đuru Delića prikazuju kao uzgajivača lavande i humanitarca koji svoj godišnji paušal iz skupštine ŽP daje za pomoć djeci s posebnim potrebama. Ne treba napominjati da Večernji nigdje nije spomenuo Delićeva primanja iz Federalnog proračuna ili poticaje koje Delić dobije za uzgoj lavande.

Sramotni članak o Deliću potpisuje novinarka Nada Koturić.

Foto: Večernji list hvali HDZ-ovog zastupnika Delića

Mladi odlaze zbog “pomodstva”

Najsramotnije od svega u navedenom članku zastupnik Delić uvrijedio je sve mlade ustvrdivši da mladi masovno iseljavaju iz Posavine zbog “Pomodstva”, odnosno mode. Dakle, politika Delića i njegova stranke nisu glavni krivci za masovno iseljavanje mladih, glavni krivac je “pomodstvo” odnosno moda. Mladi odlaze zato što ne vole svoju zemlju,  a ovakvi poput Delića ostaju jer su pravi domoljubi sažetak je takvog razmišljanja.

Učlaniš se u HDZ, uzmeš iz proračuna 200 tisuća maraka, uz to mladima pametuješ da odlaze zbog “pomodstva”, pa vi recite da se u Posavini ne isplati biti domoljub i baviti politikom.

Autor: Mario Pejić

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće