Ispiši ovu stranicu

U Orašju održana javna rasprava o Nacrtu Zakona o održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada

Ministarstvo gospodarstva, rada i prostornoga uređenja ŽP održalo je jučer u Orašju javnu raspravu o Nacrtu Zakona o održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrada.

Rasprava je bila za općine Orašje i Domaljevac-Šamac. Sudjelovalo je 15-ak osoba, predstavnika općinskih institucija iz ove dvije općine, te nekolicina vlasnika etažnih stanova na području općine Orašje. U ime organizatora, govorili su ministar Dragutin Živković i njegova pomoćnica Mirzeta Alić Topolović, te pravnik u ministarstvu Zoran Jelušić.
Postojeći zakon kojim je regulirana ova oblast u ŽP, datira iz 2000-te godine i dorađivan 2003 i 2009.g., nije nikada zaživio u praksi jer, kako je rečeno, nije bilo interesa stanara da se zakonski uredi ovaj prostor. Novi zakon je puno precizniji u odnosu na stara rješenja, koji za cilj ima osigurati kvalitetu i sigurnost življenja stanara u zgradama, ali i njihove obveze po tom pitanju, čulo se na javnoj raspravi. Skup je bio vrlo uspješan i konstruktivan uz puno konkretnih pitanja i prijedloga od strane stanara, koji su pozdravili donošenje ovoga zakona, ali i predstavnika općinskih institucija koji su nadležni za ovu oblast. Prema riječima ministra Živkovića očekuje se da će zakon biti donošen polovicom ove godine, a u Prijedlogu bi se trebao naći u Skupštini već u trećem mjesecu. Pozvao je sve zainteresirane građane da dostave ministarstvu, u pisanoj formi, konkretne prijedloge i sugestije, ali i primjedbe na ovaj Nacrt, kako bi se zajednički došlo do najboljeg i najkvalitetnijeg zakonskog rješenja. Ministarstvo će danas javnu raspravu održati i u Odžaku.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće