Ispiši ovu stranicu

Stanje sigurnosti u prosincu 2019.g. u ŽP zadovoljavajuće

Ukupno stanje sigurnosti na području ŽP za prosinac 2019 godine ocijenjeno je „zadovoljavajućim“, navode u Informaciji MUP-a ŽP.

Ocjena je izvedena temeljem iskazanih i analiziranih statističkih pokazatelja o stanju sigurnosti iz oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira i oblasti sigurnosti javnog prometa.
U oblasti kriminaliteta, znatno je smanjen broj prijavljenih kaznenih djela, ali nije bilo prijava Kaznenih djela iz oblasti organiziranog kriminala i terorizma. Povećana je naknadna otkrivenost i ukupna razriješenost u odnosu na komparirana razdoblja. Na drugoj strani, znatno je povećan broj prekršaja protiv javnog reda i mira i u oblasti sigurnosti javnog prometa, kao trećeg segmenta procjene.
U oblasti kriminaliteta u prosincu su obrađene dvije prijave kaznenih djela i obje su razriješene, dok je u studenom obrađeno čak 18. Tijekom prošlog mjeseca evidentirana su i obrađena 33 prekršaja protiv javnog reda i mira, dok je u studenom bilo 7. Od toga na području općine Orašje 11, u Odžačkoj općini 18, dok su na području Općine Domaljevac-Šamac evidentirana 4 prekršaja.
Kada je riječ o broju prometnih nezgoda, njihov broj je znatno povećan u odnosu na prethodno razdoblje. Evidentirano je 27 nezgoda u kojim nije bilo smrtno stradalih, 4 osobe su teže ozlijeđene, a 7 lakše. Nezgode su se najčešće događale na području općine Orašje, njih 14, u Odžaku 11, dok su se na području Općine Domaljevac-Šamac dogodile 2 nezgode. Iz prometa su isključena 22 vozača i 4 vozila, vozači najčešće zbog alkoholiziranosti, a vozila zbog neregistriranosti. Redovitim nadzorom i kontrolom vozila i vozača, posebno tijekom očevida prometnih nezgoda, otkriveno je 678 prekršaja, od čega 472 za koje je predviđena novčana kazna veća od 50 KM. Tijekom prosinca protekle godine Jedinica za profesionalne standarde MUP-a ŽP nije zaprimila niti jednu prijavu na postupanje policijskih službenika.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće