Ispiši ovu stranicu

Prijelomna vijest: Dječji doplatak će porasti za 5 km

Vlada Županije Posavske sazvala je nakon 27 sjednice 6 press konferenciju, a sve kako bi Đuro Topić obavijestio javnost u Županiji Posavskoj kako će se od 01.11. 2019 godine povećati iznos dječjeg doplatka sa sadašnjih 40 na 45 maraka.

-donijeli smo odluku o povećanju dječjeg doplatka od 01.11. s 40 na 45 KM s ciljem da taj trend povećanja svake godine, kad je u pitanju dječji doplatak, i dalje pratimo. Vjerujem da ćemo uskoro biti u mogućnosti širiti obuhvat, odnosno starosnu dob djece korisnika ove naknade, kazao je uz ostalo predsjednik Vlade Topić.

Do povećanja dječjeg doplatka dolazi zato što se u Županiji Posavskoj smanjuje broj djece. Što je manje djece, dječji doplatak može biti veći. Iznos u proračunu predviđen za dječji doplatak nije se uvećao. Dođe li do daljnjeg smanjenja broja djece, može se očekivati da će dječji doplatak doseći i iznos od 50 maraka po djetetu.

Uz dječji doplatka, na press konferenciji Topićevi Ministri su se hvalili “odličnim” gospodarskim pokazateljima u Županiji Posavskoj. Tako je Ministrica financija kazala da je proračun povećan za 740 tisuća maraka, a Ministar gospodarstva Dragutin Živkoić je kazao kako Županija Posavska izdvaja 3 posto proračunskih sredstava za poticanje gospodarstva, što je prema Živkoviću najviše u Federaciji BIH.

Uz takva gospodarska kretanja, ostaje misteriji zašto se 70 posto mladih iselilo iz Županije Posavske.

Izvor: zupanijaposavksa.ba

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće