Ispiši ovu stranicu

12. KOLONA SJEĆANJA ORAŠJE - VUKOVAR U Grad - heroj sutra stižu hrvatski branitelji i njihova djeca iz Orašja i Domaljevca - Šamca

Dragovoljci i veterani Domovinskog rata iz Orašje sutra stižu u Vukovar i sudjelovat će u Koloni sjećanja.

Iz Orašja pješice do Vukovara krenula je jučer skupina od oko 80-ak bivših pripadnika HVO-a Orašje - dragovoljci, veterani, ratni vojni invalidi i djeca branitelja iz Orašja i Domaljevca - Šamca.

Po tradiciji, sudionici Kolone sjećanja, u Orašju su se poklonili poginulim, umrlim i nestalim braniteljima ovoga kraja, te položili cvijeće i upalili svijeće kod Spomen obilježja u parku, a isto će to učiniti i u spomen na sve hrvatske branitelje, u mjestima i općinama kroz koja budu prolazili u RH.

Ovogodišnja ruta kretanja od Orašja do Vukovara izmijenjena je, pa tako sudionici idu smjerom Županja - Gradište - Cerna - Rokovci. Danas će se kretati smjerom Rokovci - Vinkovci - Cerić - Nuštar.

Ilija Mišković, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Orašje kazao je ranije kako je plan nakratko se zadržati u Ceriću gdje će na ulazu u selo, oko podnevnih sati, biti otkrivena Spomen ploča za pokojnog Marijana Baotića- Bracu, hrvatskog branitelja iz Donje Mahale koji je stradao 1991.godine kao pripadnik HOS-a.

Očekuje se dolazak njegovih suboraca, te članova Marijanove obitelji i mještana Donje Mahale, a opijelo će predvoditi fra Mato Vincetić vojni kapelan u Vinkovcima. Iz Cerića, nastavljaju pješačenje utvrđenom rutom, a u Grad heroj će stići na obljetnicu, u ponedjeljak 18. studenog.

Po već ustaljenoj praksi Kolona sjećanja Orašje – Vukovar priključit će se Križnom putu-Koloni sjećanja u krugu bolnice u Vukovaru te se pokloniti svim hrvatskim žrtvama i svim braniteljima iz RH i BiH koji su dali živote za opstojnost naroda na ovim prostorima.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće