Ispiši ovu stranicu

Općina Orašje danas slavi svoj Dan 23. listopad

Svim građanima Općine Orašje čestitamo današnji Dan Općine Orašje 23. listopad.

Ovaj je datum posebnim i velikim slovima upisan u njenoj novijoj povijesti. Toga dana 1992 godine, tijekom Domovinskog rata, postrojbe 106. brigade HVO Orašje, u zoni odgovornosti IV bojne, oslobodile su okupirane Vidovice, a 25. listopada i Kopanice. Pobjeda oraških branitelja, odlukom Općinskog vijeća Orašje, uzeta je za Dan Općine Orašje, jer je oslobađanjem ove dvije mjesne zajednice zaokružen sadašnji teritorij općine Orašje.
Kao i svake godine na Dan Općine Orašje, s posebnim pijetetom, prisjećamo se svih poginulih i umrlih branitelja, a u sjećanje na njih brojna izaslanstva će položiti vijence i upaliti svijeće, najprije kod Spomen obilježja u Vidovicama, gdje će u 10 sati biti i sv. misa zadušnica, a potom i kod oba spomenika u parku u Orašju. Programom današnje proslave, u podne je u kino dvorani predviđena svečana sjednica OV-a Orašje, a na istom mjestu, od 20 sati, bit će i kazališna komedija „il Mata, il štranjga“, koju će izvesti lokalni amaterski glumci.
Obilježavanje programa u Vidovicama, uz Općinu Orašje, organizira i UDiVDR-a „23. listopad“ Vidovice, pa će tako, nakon sv. mise u 11 sati biti svečani domjenak u mjesnom Domu kulture, a u podne će započeti malonogometni turnir. Program će u Vidovicama okončati svečanim ručkom i druženjem, koje će započeti u 15 sati, izvijestili su iz Udruge.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće