Ispiši ovu stranicu

Ponos i dostojanstvo na 27. obljetnici Ratne bolnice Tolisa

Ratna bolnica Tolisa, danas je obilježila 27-u godinu od ustroja i početka rada ove zdravstvene ustanove na našem području.

Točan datum osnivanja Ratne bolnice, koja je bila smještena u prostorijama Franjevačkog samostana u Tolisi, je 19. listopad 1992.g. kada je toga dana zaprimljen prvi pacijent s oraške bojišnice, što je uzeto kao službeni datum njenog osnutka. Kao i proteklih nekoliko godina i danas su pripadnici Ratne bolnice Tolisa, njih 20-ak ponosno i dostojanstveno, pod zastavom Ratne bolnice, krenuli iz kruga Županijske bolnice u Orašju prema gradskom parku, gdje su se poklonili svim poginulim braniteljima i svojim preminulim kolegama.

Kod oba spomen obilježja položili su cvijeće i upalili svijeće, a pridružio im se i ministar branitelja u Vladi ŽP Marijan Kopić koji je također odao poštovanje poginulima u Domovinskome ratu Opijelo uz molitvu za poginule branitelje i sve liječnike i medicinsko osoblje, izmolio je fra Bono Kovačević, župnik Župe bl.. Alojzija Stepinca u Orašju.

Naglasivši kako je danas sv. Luka evanđelist, zaštitnik liječnika, fra Bono je uputio zahvale liječnicima i medicinskom osoblju za nesebičan doprinos u spašavanju života u proteklom ratu, kao i za svu stručnu pomoć koju i danas pružaju pacijentima. Obilježavanju obljetnice pridružili su se i iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Orašje, a nakon odavanja počasti, sudionici obljetnice Ratne bolnice Tolisa nastavili su program uz prigodno druženje i evociranje ratnih sjećanja.

Podsjetimo, tijekom tri i pol godine u Ratnoj bolnici Tolisa je obavljeno više od 2 500 operativnih zahvata, spašeni su mnogi životi branitelja i civila s ovog područja, a istodobno je rođeno i nekoliko beba pod stručnim nadzorom medicinskog osoblja, kako s područja BiH, tako i Republike Hrvatske. Na temeljima Ratne bolnice Tolisa nastala je i nastavila rad današnja Županijska bolnica Orašje.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće