Ispiši ovu stranicu

Program obilježavanja Dana Općine Orašje 2019

Općina Orašje svoj će Dan obilježiti u srijedu 23. listopada, datum kada su tijekom Domovinskoga rata 1992.g. nakon šestomjesečne opsade oslobođene Vidovice, a dva dana kasnije i Kopanice.

Program obilježavanja, uz raznovrsne sadržaje, počinje danas kazališnom predstavom „Ćiro“ Tarika Filipovića u 19,30 sati u kino dvorani u Orašju. a nastavit će se sutra u 09,00 sati ženskim odbojkaškim turnirom u sportskoj dvorani u Orašju.

Sat vremena kasnije, kod NC Goal u Orašju započet će i tradicionalni gastro fest- natjecanje u kuhanju fiša i čobanca, a u večernjem terminu od 19,00 sati u crkvi na Raščici bit će održan 7. rođendanski koncert zbora Adoro.

Program obilježavanja Dana Općine Orašje nastavlja se u nedjelju 20. listopada od 10,00 sati utrkom sportskih pasa na Omladinskom nasipu, kod Crpne stanice u Tolisi, a od 12,30 sati kod parka u Orašju, u 3. ulici, građane očekuje i novi sadržaj- natjecanje u pravljenju posavske pogače i pita. Istoga dana od 15,00 sati je i šahovski turnir „Orašje open 2019“, u hotelu Navis, gdje će od 19,30 sati biti održan i Drugi susret pjesnika u Posavini, u organizaciji Matice Hrvatske Orašje. Četvrtoga dana, u ponedjeljak 21. listopada na programu je malonogometno prvenstvo učenika osnovnih škola iz ŽP, na stadionu Goal u Orašju od 09,00 sati, a središnji dio proslave je u srijedu 23. listopada na sam Dan Općine Orašje.

Program će, kao i svih godina, početi u Vidovicama, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja,. a u 10,00 sati će biti i sveta misa za poginule branitelje u Vidovicama. Nešto prije podneva, vijenci će biti položeni i kod Spomen obilježja u parku u Orašju, a u 12,00 sati u kino-dvorani će biti održana i svečana sjednica Općinskoga vijeća Orašje.

Obilježavanje Dana općine Orašje okončat će kazališnom komedijom “Il’ Mata il’ štranjga” u izvedbi lokalnih amaterskih glumaca, u organizaciji i produkciji Centra za kulturu Orašje. Ulaz na sve sadržaje je besplatan.
Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata „23. listopad“ Vidovice, također se uključila u organizaciju obilježavanja dana Općine Orašje.

Nakon sv. mise u Vidovicama, udruga u 11,00 sati organizira svečani domjenak u mjesnom Domu kulture, u podne će započeti i malonogometni turnir na školskom igralištu. a u 13,00 sati najavljen je i svečani ručak i druženje, izvijestio je predsjednik UDiVDR-a „23. listopad“ Vidovice Vidan Grgić-Dačo.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće