Ispiši ovu stranicu

Na sjednici Općinskog vijeća Orašje usvojen rebalans Proračuna za 2019.godinu

U Vijećnici u Orašju danas je održana 25-ta sjednica Općinskog vijeća Orašje, a njen prvi dio protekao je u znaku pitanja i inicijativa vijećnika.

Izdvajamo inicijativu Odbora za zaštitu i unaprjeđenje životne sredine općine Orašje, koju je predložio predsjednik Odbora Marinko Džoić, o potrebi provođenja deratizacije na prostoru općine Orašje. -„Ove godine u Proračunu nema sredstava za kvalitetnu provedbu ovih mjera, što će biti učinjeno na proljeće, osiguravanjem sredstava u Proračunu za iduću godinu“, kazao je načelnik općine Stanko Vincetić.
Najviše rasprave bilo je po pitanju rebalansa Proračuna Općine Orašje za 2019.godinu. Podsjetimo, prvobitni financijski dokument za ovu godinu u iznosu od 7.523.430 KM, usvojen je krajem prošle godine. Današnjom Odlukom o izmjenama i dopunama, Proračun Općine Orašje za ovu godinu, umanjen je za 592.180 maraka, pa sada iznosi 6.931.250 KM. Ovakav iznos je i na prihodovnoj i na rashodovnoj strani, a u ovakvom obliku podržalo ga je 16 vijećnika, dok je njih 6 ostalo suzdržano. –„Sačuvali smo tekuću likvidnost Proračuna i sve proračunske transfere realizirali na vrijeme“, ustvrdio je načelnik Vincetić.
Jednoglasnu potporu vijećnika dobili su Prijedlozi odluka o dodjeli javnih priznanja u ovoj godini. Zlatna plaketa bit će dodijeljena šahistici iz Vidovica Ivani Mikić zbog zasluga i doprinosa u oblasti sporta, a Zahvalnice Samri Šakanović-Prgić zbog nesebičnog volontiranja, humanog postupanja i sudjelovanja u projektima za pomoć ugroženim kategorijama građana i vlč. Josipu Kneževiću zbog nesebičnog doprinosa u poboljšanju uvjeta života stanovnika slanjem donacija i humanitarne pomoći tijekom rata, poplava a i nakon toga. Priznanja navedenim osobama bit će podijeljena na svečanoj sjednici OV-a Orašje, u srijedu 23.listopada na Dan općine Orašje.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće