Ispiši ovu stranicu

U Udruzi PUŽ Orašje održana manifestacija “Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“

U prostorijama Udruge osoba s posebnim potrebama „Put u život“ Orašje, danas je održana manifestacija “Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“.

U radionicu pravljenja pekarskih i ostalih proizvoda bili su uključeni korisnici i djelatnici Udruge. Troškove radionice pokrili su iz humanitarnih priloga, kao i priloga sa današnje manifestacije. Tako su pripremili štandove na kojim su posjetitelji mogli degustirati slane i slatke zalogaje, te svojim dobrovoljnim prilozima poduprijeti rad Udruge i pomoći u realizaciji njihovih ideja. Po riječima Armina Mehičića iz Udruge PUŽ, sve prikupljene priloge usmjerit će za druge radionice, te ostale svakodnevne troškove u dnevnom boravku.
Sve posjetitelje na današnjoj manifestaciji, članovi Udruge dočekali su neobično obučeni u narodne nošnje ovoga kraja, što je izazvalo pljesak i zahvalnost svih gostiju, na što su članovi uzvratili jednim kolom ispred zgrade Udruge. –„Javili smo se nekim ljudima i dobili nekoliko narodnih nošnji, te se dogovorili da i mi i korisnici budemo obučeni. Željeli smo svima nama i posjetiteljima, što uvjerljivije približili kako je to nekada izgledalo i kako se u našim krajevima prije oblačilo, te da i ovu manifestaciju povežemo s tim“, kazao je Armin Mehičić iz Udruge PUŽ Orašje. Manifestacije Dani Kruha, sutra će biti održane u Osnovnoj školi Orašje i OŠ Braće Radića u Domaljevcu.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće