Ispiši ovu stranicu

Županija Posavska: U 2019 znatno povećan broj smrtno stradalih u prometu

Statistički podaci o broju stradalih na cestama u Županiji Posavskoj za prvih 9 mjeseci govore da se utrostručio broj smrtno stradalih osoba na prometnicama u ŽP.

Naime, u prvih 9 mjeseci prošle godine u ŽP su u prometu smrtno stradale dvije osobe, dok je ove godine u prvih šest mjeseci smrtno stradalo šest osoba.

-Kada je riječ o broju prometnih nezgoda znatno je smanjen njihov broj, ali je nažalost povećana statistika kada je u pitanju broj poginulih osoba u ovoj godini, u odnosu na prošlogodišnje devetomjesečno izvješće. U devet mjeseci ove godine na prometnicama u ŽP dogodilo se 129 prometnih nezgoda, sa šest poginulih osoba, 12 je zadobilo teške a 37 osoba lakše ozlijede. Tijekom istog perioda prošle godine 2 osobe su smrtno stradale, 23 su teže, a 56 osoba lakše ozlijeđeno. Nezgode su se najčešće događale na području općine Orašje njih 79, na području općine Odžak 42 nezgode a u općini Domaljevac-Šamac 8. U nezgodama je sudjelovalo 239 sudionika , 162 vozača PMV, 12 vozača TMV, isto toliko vozača motocikala , 7 vozača traktora, 4 biciklista ,10 putnika, 15 nepoznatih sudionika i 17 ostalih sudionika u nezgodama, stoji u podacima MUP-a za ovu godinu.

Ovako veliki broj smrtno stradalih u prometu, s obzirom na veličinu sredine, možemo pripisati lošim zakonima i slabim kontrolama od strane MUP-a. Opće je poznato da je ŽP jedna od rijetkih sredina u svijetu gdje se ljudi, gotovo bez ikakvog straha od kazne, usuđuju da krše ograničenja brzine ili da voze automobil u alkoholiziranom stanju.

Sve dok se takvo stanje ne promijeni, ni broj mrtvih na prometnicama neće se smanjivati, može samo rasti, kao što je sad slučaj.

Autor: Mario Pejić

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće