Ispiši ovu stranicu

Javna rasprava u Modriči, mještani negoduju predloženom trasom autoceste

Dana 10.10.2019 u Modriči održana javna rasprava povodom projekta izgradnje autoceste od Vukosavlja preko Modriče prema Brčkom.

Naime, ovakvom predloženom trasom autoceste bi bilo srušeno više od 100 obiteljskih kuća mještana Garevca, Kladara Donjih i Čardaka što je neprihvatljivo i na ovo nikako nećemo pristati.

Dopredsjednik RS Josip Jerković i njegovi suradnici od samog početka prate razvoj situacije i učinit će sve što je u njihovoj mogućnosti da se pronađe rješenje koje neće ići na štetu povratnika.

Nedopustivo je dozvoliti rušenje kuća povratnika koji su teškim radom obnovili svoje domove, znajući da postoji i drugo rješenje za navedeni projekat a to je izgradnja autoceste u nenaseljenom dijelu sela gdje su njive, pašnjaci i šume rekao je suradnik u uredu dopredsjednika RS Pero Josipović.

Oko 150 mještana je sudjelovalo u javnoj raspravi i poslalo poruku nadležnim institucijama da nisu protiv izgradnje autoceste ali jesu protiv ovako zamišljene trase koja bi išla na štetu hrvatskih povratnika i njihove imovine.

Ohrabruje izjava ministra prometa i veza RS koji naglašava da je ovaj projekt tek u fazi nacrta i do konačne verzije može se još puno puta izmijeniti i da se neće učiniti ništa što bi bilo protiv volje mještana i što bi im moglo naštetiti.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće