Ispiši ovu stranicu

Udruga “Žene sa Save” obilježila Međunarodni dan mentalnog zdravlja u Orašju

Podizanje svijesti o važnosti mentalnog zdravlja primjenom sustavne obiteljske terapije, informiranje, senzibiliziranje i educiranje javnosti, smanjenje stigme koja prati osobe s mentalnim poteškoćama,

da potraže objektivnu i profesionalnu stručnu pomoć te osnaživanje osobe tijekom krize kako bi se naučila fokusirati na ono što želi postići kroz „otključavanje“ njenih potencijala, razvoj vještina, rješavanje problema ili ostvarivanje osobnih i profesionalnih ciljeva, specifični su ciljevi projekta „PSIHOTERAPIJA-POMOĆ I PODRŠKA“ PRIMJENOM SUSTAVNE OBITELJSKE TERAPIJE, kojega je jučer u Orašju predstavila Udruga žena „Žene sa Save“.

Događaj je organiziran u povodu Međunarodnog dana mentalnog zdravlja 10. listopada, tijekom kojega su članice udruge dijelile promotivne materijale kako bi pokušale skrenuti pažnju javnosti i uputiti poziv, poticaj za zajednički napor oko smanjenja stigme i socijalne isključenosti osoba s mentalnim poteškoćama. Predsjednica Emira Kohnić izrazila je zadovoljstvo realizacijom ovoga projekta u Orašju, naglasivši kako je namijenjen svim zainteresiranim osobama s područja općine Orašje koje su spremne raditi na sebi i unaprijediti svoje osobne kapacitete u svakodnevnim odnosima s ljudima.

Ovim projektom osigurat će se bolji status građana u našoj općini, ustvrdila je predsjednica Kohnić te pozvala građane koji se trenutačno nose s poteškoćama i trebaju neophodnu pomoć da se jave u udruženje, gdje uz podršku stručnjaka mogu razgovarati o problemima, u cilju njihovog rješavanja. Individualne, partnerske i obiteljske konzultacije mogu se zakazati kod predsjednice Kohnić i Ivane Oršolić, obiteljskih savjetnica na telefone 063 331 910 i 063 688 252 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Psihološka podrška usmjerena je na prevladavanje aktualnih životnih problema i kriza koje nastaju u trenutku kada se osoba suoči s naglom i iznenadnom promjenom u svom okruženju.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće