Ispiši ovu stranicu

Stanje sigurnosti u ŽP u rujnu zadovoljavajuće, ocjena MUP-a ŽP

Mjesec iza nas u ŽP, po pitanju sigurnosti, u MUP-u ŽP ocijenjen je zadovoljavajućim, navodi se u informaciji UP MUP-a ŽP.

Iako je u oblasti kriminaliteta evidentirano znatno povećanje broja prijavljenih KD u odnosu na mjesec ranije, povećana je i naknadna otkrivenost.

Ukupno su obrađene 23 prijave kaznenih djela, a razriješeno je blizu 61 posto. Najčešće su prijavljivana kaznena djela „ teške krađe i nanošenja lakših tjelesnih ozljeda“.

U informaciji se navodi i kako je u prošlom mjesecu znatno povećan i broj prekršaja protiv jrim, ukupno 10 prekršaja, što je povećanje za 6 u odnosu na kolovoz.

U trećem segmentu – sigurnost javnog prometa zabilježen je pad broja PN u odnosu na kolovoz ove godine za 14, dok je za tri povećan u odnosu na isto razdoblje prošle godine, zbog čega je ova oblast ocijenjena stabilnom.

U rujnu je policija evidentirala ukupno 14 prometnih nezgoda u ŽP, u kojima je jedna osoba teže, a 6 lakše ozlijeđeno.

Podsjetimo, u kolovozu su dvije osobe izgubile život u prometnim nezgodama, 2 su teže, a devet lakše ozlijeđeno.

Nezgode su se najčešće događale na području općine Orašje, njih 8, u Odžačkoj općini 4, dok su se na području Općine Domaljevac-Šamac dogodile 2 nezgode.

Iz prometa su isključena 23 vozača i 7 vozila što je, ističu u policiji, izvrstan rezultat rada prometne policije policijskih uprava.

Vozači su najčešće isključeni zbog neposjedovanja vozačke dozvole, a vozila zbog neregistriranosti .

Tijekom Rujna 2019 godine Jedinica za profesionalne standarde MUP-a je zaprimila 1 prijavu na postupanje policijskih službenika koje je u postupku.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće