Ispiši ovu stranicu

Općina Orašje pogoduje MAXI-u: Općinsko zemljište prodano firmi izravnom pogodbom

U prošli četvrtak u vijećnici u Orašju održana je sjednica općinskog vijeća Orašje. Na sjednici je usvojeno više odluka, među kojima i odluka o prodaji općinskog zemljišta poduzeću MAXI d.o.o Orašje.

-Firma Maxi d.o.o. Orašje obratila se Općini zahtjevom kojim traži da otkupi općinsko zemljište okruženo nekretninama firme Maxi. S obzirom na to da Općina Orašje nema interes za korištenje tog zemljišta, a uzimajući u obzir površinu, oblik, lokaciju, oblikovanje nekretnine u jednu cjelinu, te namjenu – Zona poslovanja u centralnoj gradskoj zoni, Općinsko vijeće je podržalo Odluku o prodaji građevinskog zemljišta izravnom pogodbom po cijeni od 38.800,00 KM koju je utvrdio građevinski vještak, prenijeli su na službenoj stranici općine Orašje.

Ono što je sporno je prodaja izravnom pogodbom, pošto je uobičajeni način prodaje zemljišta u vlasništvu općina Javni poziv. Naime, kada se objavi javni poziv svi zainteresirani mogu se javiti s vlastitom ponudom, a općina bi trebala prihvatiti najpovoljniju ponudu. U slučaju direktno pogodbe, drugi nisu imali ni priliku poslati svoju ponudu.

Ovakav način poslovanja općine i MAXI-a treba povezati s dobrim vezama vlasnika firme i HDZ-a. Usluge poduzeća MAXI-a učestalo koristi HDZ-BiH, a poduzeće je i najveći korisnik poticaja na našoj županiji.

Autor: Mario Pejić

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće