Ispiši ovu stranicu

Posavski ribolovci izborili nastup na Svjetskom prvenstvu u Ukrajini

U skladu s kalendarom natjecanja Sportsko ribolovnog saveza F BiH za ovu godinu, proteklog vikenda je u Orašju na Reviru Ciglana održano posljednje od četiri kola prvenstva Premijer lige BiH u disciplini ‘lov šarana i amura’.

Natjecanje je održano u organizaciji Sportsko ribolovnog saveza BiH, a domaćin je bila Udruga ribolovaca Šaran Orašje bila je domaćin. U Orašju se natjecalo 11 ekipa iz cijele BiH, a uz domaćine su nastupili ribolovci iz Busovače, Bijeljine, Banovića, Kiseljaka, Zenice, Gradačca, Tuzle, Velike Kladuše, Šamca i Prnjavora. Šampion natjecanja je CT Hazna Gradačac -Bhcarpfanatic, drugoplasirana je ekipa CT SRD „Braća Božić“ iz Šamca, a treće mjesto osvojili su domaćini, CT UR „Šaran“ Orašje – Mivardi. Dejan Tomašević iz „Ukrinskog cvijeta“ uspio je uloviti najtežu ribu, amura od 26 kg. Tri prvoplasirane će predstavljati BiH na Svjetskom prvenstvu iduće godine u Ukrajini.

Veliki uspjeh ostvarili su ribolovci iz Posavine kojima ovom prilikom čestitamo. Mjesto u reprezentaciji BiH izborila je ekipa Udruge ribolovaca Šaran Orašje, „Mivardi“ u sastavu Velimir Kosić i Ivo Kosić Tukulj iz Boka i Milivoje Milić iz Brčkog. –„Bilo je dosta naporno i vodila se velika borba, jer čak čest ekipa je imalo izgleda za ulazak u reprezentaciju BiH. U posljednjem kolu bili smo četvrti, što je bilo dovoljno za treće mjesto u ukupnom poretku i plasman u reprezentaciju. Iskreno, za mene je ovaj uspjeh kruna dosadašnje karijere u ribolovu. Nije mala stvar predstavljati reprezentaciju zemlje, pogotovo na jednom svjetskom natjecanju, bez obzira koji sport je u pitanju. Konačno je do izražaja došla i kvaliteta nas ribolovaca, a ovo je ujedno i veliki uspjeh za našu udrugu. Moramo na koncu zahvaliti i na podršci od strane općinske i županijske vlasti“, istaknuo je Velimir Kosić kapetan ekipe Mivardi.

Ligu BiH u lovu na šarana i amura vodio je komesar Tarik Ibrišević iz Gračanice, a uz njega su bili i vrhovni sudac Mladen Agatić iz Busovače, te domaći suci Damir Baotić i Igor Zlatarević. Daniel Kobačić iz Kiseljaka, predsjednik je Sportsko ribolovnog saveza BiH i Federacije BiH, a ovoga puta je bio i u ulozi natjecatelja iz Kiseljaka. –„Zahvaljujem na odličnoj organizaciji, a koliko domaćin vodi računa o kvalitetnom jezeru vidi se na tome što je ono prepuno ribe“, ističe Kobačić. Zadovoljstvo odvijanjem natjecanja u Orašju i ukupnom ligom izrazio je Tarik Ibrišević komesar premijer lige BiH u lovu šarana i amura, te pohvalio UR „Šaran“ za organizaciju domaćinstva u Orašju, čak dva od četiri kola lige. –„Raduje nas da su svi natjecatelji iskazali pozitivne komentare za naše jezero sa izuzetno kvalitetnom vodom i bogato ribom. U četiri kola ulovljeno je ukupno 3111 kg ribe, od toga je samo na našem jezeru u dva kola ulovljeno 2835 kg što nas dodatno potiče da se i naredne godine kandidiramo za domaćina državnog natjecanja“, naglasio je Mario Živković predsjednik UR Šaran Orašje.

Galerija slika

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće