Ispiši ovu stranicu

Dani meda održani u Orašju

Dvodnevna manifestacija pčelarstva "Dani meda 2019", čiji je organizator i domaćin Udruga pčelara Trut Orašje održana je u parku u Orašju.

Sajam je bila prilika za prezentaciju domaće proizvodnje, povezivanje i razmjenu

informaciju među proizvođačima iz drugih sredina, te promociju oraškoga kraja. Manifestaciju je otvorio načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić, koja je i ove godine dala financijsku potporu ovom projektu.

Načelnik je rekao kako Općina, kroz poticaje, podupire ovu vrstu poljoprivredne proizvodnje, te izrazio zadovoljstvo organizacijom i brojem izlagača, posebno zahvalivši onima koji su po prvi puta stigli u Orašje.

Stalni partneri pčelarima u ovom projektu su Udruga žena „Posavski cvijet“ Orašje i Udruga „Voćar“ koji su i na 4. Danima meda izložili svoje proizvode.

Udruga Trut je ove godine uručila donaciju u medu i pčelinjim pripravcima Udruzi osoba s posebnim potrebama PUŽ Orašje, a za potporu ovom projektu uručene su i zahvalnice načelniku Vincetiću kao i njegovom pomoćniku Peri Baotiću, dok je Radiopostaja Orašje dobila zahvalnicu za medijsko pokroviteljstvo manifestacije. I ove godine dodijeljene su zlatne i srebrene medalje za kvalitetu meda, pri čemu se ocjenjivala čistoća, bistroća, slador i okus meda.

Stručni žiri dodijelio je ukupno devet zlatnih i sedam srebrenih medalja, od kojih su po dvije pripale članovima udruge Trut Orašje.

U maniru dobroga domaćina udruga je uručila zahvalnice svim izlagačima, te priredila posavski medeni doručak za sve izlagače i posjetitelje.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće